mike yung

40 Yıl Sonra Meşhur Olan Müzisyen Mike Yung ile Tanışın!

Ayşe Aslıhan

Mike Yung‘ın ismini daha önce duymuş muydunuz? O, 60 yaşında, 40 yıl metro istasyonlarında şarkı söyledikten sonra ünlü olan bir müzisyen!

İnternette meşhur olmak artık hiç de zor değil! Son yıllarda bir videoyla, bir şarkıyla yahut bir sözle ünlü olmanız mümkün… Dün gece hiç duymadığınız bir ismi, bugün trend olmuş şekilde görebilirsiniz. Mike Yung da onlardan biri; fakat onun bambaşka bir hikayesi var…

Geçmiş…

Mike Yung’ın hikayesi, 15 yaşında başladı… Bugün 60 yaşında olan müzisyen, tam adıyla Michael Young, RCA Plak Şirketi ile albüm anlaşmasına imza attığında 15 yaşındaydı. Fakat daha albüm piyasaya çıkmadan şirket iflas etti. Bundan sonraki 40 yıl boyunca Mike, müziğini metro istasyonlarında icra etmek durumunda kaldı…

Yeteneği sayesinde Mike, Manhattan’ın Broadway-Lafayette’de hattında veya bu hattın istasyonlarında yaptığı müzikle, oradan geçen herkesi muhakkak kendine hayran bıraktı. Ciddi manada bir ilgiyle, bir yıldız haline geldi. Sosyal medyada bolca paylaşıldı ve sesi herkesi büyüledi.

Elbette çok tıklanan birçok video gibi Yung’ın videosu da Reddit’e ulaştı… Videoda hikayesinden bahsetti ve herkese teşekkür de etti. Kendi hikayesini de özetleyen o efsane şarkıyı yorumladı: Change is Gonna Come!

https://youtu.be/A9kjRaFiPQM

Geçmişte kaldı!

Kısa sürede viral hale gelen Yung’ın internet şöhreti, televizyonlara da taşındı… Artık 7’den 70’e herkes onu tanıyordu! Mike Yung, hak ettiği değeri görmeye başladı. Ve bir gün, James Gordon’la Late Night Show’a davet edildi… Oradaki performansı da; metroda şarkı söyleyen o adamın 15 yaşında bile muhakkak müzisyen olması gerektiğine kanaat getirenlere kanıt niteliğindeydi. Çünkü Mike Yung, muhteşem bir sesti!

Ve son zamanda da; hepimizin tanıdığı ünlü DJ Martin Garrix, Mike Yung ile tanışmak istedi! Günümüzde böyle bir sese rastlamanın ne kadar zor olduğunu bilen Garrix, hemen Yung ile iletişime geçti ve bir düet yaptılar… Bu şarkı, aslında öyküsü birbirine benzeyen herkes içindi…

“I’m a Dreamer.”
Bugün hayal, yarın gerçek; 60 yaşında olsanız bile!

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam