neşet ertaş barış akarsu

Barış Akarsu ve Neşet Ertaş’ın Oturduğu Sofrada Neler Olduğunu Biliyor Musunuz?

Ayşe Aslıhan

Bundan tam 13 yıl önceydi… Manisa’nın Salihli ilçesinde bir konser gerçekleşecekti… Konserde bozkırın tezenesi, üstat Neşet Ertaş sahne alacaktı… Hemen öncesinde sahne alacak isimse, kalbimizde yaşattığımız, genç yetenek, karadenizin hırçın dalgası Barış Akarsu idi…

Hepimizin tanıdığı, türkülerin babası, usta Neşet Ertaş ile müzisyen ve oyuncu çok sevgili Barış Akarsu, aynı sahneyi art arda paylaşmışlardı… 19 Mayıs 2007’de bir belediye konserinde bir araya gelen iki isim, aynı sofraya oturmuşlardı.

Bir akşam yemeği yemişlerdi birlikte… Yağmurlu bir gündü… Uzun uzun sohbet ettiler. Hayattan, müzikten, memleketten, dostluktan, aileden bahsettiler… İki iyi yürekli adam yan yana gelince, gece bitmek bilmedi. Neşet Ertaş, o gece, Barış Akarsu‘ya hayran kaldı. Akarsu da elbette ona…

“Allah Barış ‘ı yormaz…”

Ertesi sabah kahvaltıda yine Akarsu konuşuluyordu. Neşet Baba, söylenenleri dinliyordu… Usul usul gülümsedi önce. Sonra sessizliğini bozdu ve “Onun öğreneceği bir şey kalmamış bu fani dünyada, Allah yormaz onu, alır yanına… Almasın inşallah tabii, ne güzel bir çocuktur o!” dedi.

Belki de usta; genelde iyi insanların, erkenden dünyadan çekip gitme sebebini böyle açıklıyordu.

Barış Akarsu, bu konser ve konuşmadan 2 hafta sonra, 28. doğum gününde, Bodrum yolunda bir trafik kazası geçirdi. 5 günlük yoğun bakımın ardından maalesef kurtarılamadı ve fani dünyaya veda etti.
Neşet Ertaş’ın dediği gibi, belki de Allah onu hiç yormadan yanına aldı…
Neşet baba da Barış’ı hep böyle güzel hatırladı.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam