Ceylan Ertem

Yeni Bir Ceylan Ertem Albümü: Cahille Sohbeti Kestim

Ayşe Aslıhan

Kendine has tarzı ve şarkılarıyla, yorumladığı eski parçalarla ve güzel sesiyle müzik listelerimizde var olan Ceylan Ertem dün, yeni albümünü dinleyicisiyle paylaştı.

El Adamı, Kör Heves, Uçurtma, Gel Sevelim, Zalım gibi yorumladığı parçalarla müzik listelerimizde var olan ve severek dinlediğimiz Ceylan Ertem‘den yeni albüm geldi. “Cahille Sohbeti Kestim” isimli albümde Ertem, şimdi de türkü yorumlamalarıyla karşımızda.

Geçtiğimiz sene Ekim ayında tamamladığı albümde 12 şarkı bulunuyor. 21 Aralık 2018’de yayınladığı Seni Senin Gibiler Sevsin‘in ardından yeni çalışmalarını hızla toparlayan Ertem, 29-30 Ocak’ta Ses Tiyatrosu‘nda sahnede olacak.

“Fosforlu Cevriye” türküsünü Ağır Roman ile tanıdığımız Yusuf Taşkın eşliğinde seslendiren Ertem, daha önce de birçok iş birliği yaptığı Can Güngör’le de Fikret Kızılok’un “Farketmeden”ine hayat verdi. Geçtiğimiz hafta bir Birkan Nasuhoğlu düeti yayınlayan Gökhan Türkmen’i duyduğumuz “Gönül” ve bağlama virtüözü Coşkun Karademir’le birlikte seslendirilen Âşık Veysel şiiri “Ey Zahit Şaraba Eyle İhtiram”, yeni albümünde sizi bekleyen diğer düetler.

Albüm Kalan Müzik etiketiyle yayınlanırken, albümün kapak fotoğrafı ise Aylin Güngör tarafından çekildi.

Şarkıların tamamı için, sizleri Spotify’a alalım!

Ceylan Ertem kimdir?

Ceylan Ertem, 26 Aralık 1980’de Adapazarı Sakarya’da doğmuştur. İlk albümünü 2010 yılında Soluk ile müzik piyasasına süren sanatçı, müzik kariyerine 1992 yılında Adapazarı Belediyesi Çocuk ve Gençlik Korosu‘nda adım atmıştır. Müzik yaşantısını sürdürebilmek için İstanbul’a taşınan Ceylan Ertem, Akademi İstanbul‘da 1 sene müzikal eğitim almış, daha sonra Müjdat Gezen Sanat Merkezi Batı Müziği Bölümü‘nde eğitim almıştır. Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Duysal Sanatlar Bölümü Müzikoloji mezunu Ceylan Ertem, 11 Temmuz 2012 yılında Doruk Kaya ile dünya evine girmiştir.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam