Gencp Erkal Merhaba

Dostlar Tiyatrosu 50. Yılına Genco Erkal ile “Merhaba” Diyor

Ayşe Aslıhan

Genco Erkal MerhabaDostlar Tiyatrosu, kuruluşunun 50. yılında usta oyuncu Genco Erkal‘ın uyarladığı, yönettiği ve tek başına rol aldığı yeni oyunu Merhaba‘yı tiyatroseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

60. sanat yılını kutlayan usta sanatçı Genco Erkal’ın hem uyarladığı, hem yönettiği, hem de rol aldığı yeni oyunu Merhaba, kuruluşunun 50. yılını kutlayan Dostlar Tiyatrosu tarafından sahneye konuyor.

İlk kez geçtiğimiz Eylül ayında New York’ta sergilenen müzikli oyun Merhaba, Genco Erkal’ın “Benim yazarlarım” dediği Aziz Nesin, Bertolt Brecht, Can Yücel, Nazım Hikmet ve William Shakespeare’in yapıtlarından oluşuyor.

Merhaba tiyatroseverleri, edebiyat aleminin bu beş büyük ustasıyla müzikli bir yolculuğa çıkaracak. Yazarlar, dünyanın ve ülkemizin halleri üzerine kimi zaman güldürücü, kimi zaman hüzünlü gözlemleriyle yaşadığımız karanlık günlere ve geleceğimize ışık tutacaklar.

Genco Erkal yeni oyununun, üzerimize sinen umutsuzluğu silkeleyen bir tür moral aşısı işlevi görmesini umut ediyor.

MÜZİKAL ŞÖLEN

Müzikli bir gösteri olan Merhaba‘da Fazıl Say, Kurt Weill, Yiğit Özatalay, Arif Erkin ve Selim Atakan’ın besteleri, piyano ve basklarnet eşliğinde seslendiriliyor. Sahne tasarımını Cihan Aşar’ın, giysi tasarımını Özlem Kaya’nın, ışık tasarımını Hakan Özipek’in yaptığı oyunun müzik yönetimini ise Yiğit Özatalay üstleniyor.

Merhaba, 1 Aralık Cumartesi akşamı Kenter Tiyatrosu‘nda başlıyor!

Biletler burada.

Genco Erkal

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam