Aysel Ösüz

Geleceğin Tiyatrocuları Köy Okulunda Yetişiyor

Ayşe Aslıhan

Geleceğin tiyatrocuları Şanlıurfa’da bir köy okulunda yetişiyor.

Şanlıurfa’da, birleştirilmiş sınıflı okulda tek başına görev yapan ve bugüne kadar yaptığı çalışmalarla takdir toplayan öğretmen Aysel Ösüz, sınıfta oluşturduğu tiyatro sahnesi ve temin ettiği kostümlerle geleceğin sanatçılarını yetiştirmeye çalışıyor.

Merkez Karaköprü ilçesine yaklaşık 30 kilometre mesafedeki Başören Mahallesi’ne 4 yıl önce atanan Aysel öğretmen, sosyal medya aracılığıyla iletişim kurduğu sanatçı ve iş adamlarının desteğiyle, 33 yıllık eski okulun fiziki şartlarını da baştan aşağı yeniledi.

Okula, içerisinde yüzlerce kitap bulunan bir kütüphane de kazandıran Aysel öğretmen, öğrencileri için sınıfın yapısına uygun masa ve sandalyeler de temin etti. Düzenlediği okulun bahçesine oyun parkı temin eden, sınıfın duvarlarını renklendiren ve halı döşeyen başarılı öğretmen, hem çocukların hem de köylünün gönlünde taht kurdu.

Ösüz, okulun kullanılmayan lojmanını ise adeta sanat atölyesine dönüştürerek, öğrencilerinin burada keyifli vakit geçirmesini sağladı.

Aysel Ösüz

YILIN ÖĞRETMENİ SEÇİLDİ

Geçen yıl kentte yılın öğretmeni seçilen Aysel Ösüz, son olarak, sınıfta tiyatro sahnesi oluşturup öğrenciler için çeşitli kostümler temin etti. Bu sayede çocukların eğitim ve öğretimde başarılı olmalarını sağlayan fedakar öğretmen, geleceğin tiyatrocularını da bu köyden yetiştirmeyi amaçlıyor.

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam