Keltepe Kayak Merkezi

Türkiye’nin En Yeni Kayak Merkezi Açıldı: Keltepe

Ayşe Aslıhan

Türkiyenin 53. ve şimdilik en yeni kayak merkezi olan Keltepe Kayak Merkezi, geçtiğimiz günlerde büyük bir coşkuyla açıldı.

Karabük’te Kayak turizmi için hizmete giren 2 bin rakımlı Keltepe Kayak Merkezi‘nin yoğunluğu, sömestr tatiliyle birlikte artıyor.

Karabük’ün 2 bin rakımlı Keltepe Dağı‘nda yer alan ve turizmde kayak merkezinin önemli bir destinasyon olması hedefleniyor.

Merkezde 2 bin 200 kişi taşıyabilen, 61 sandalyeli 873 metre uzunluğunda telesiyej var. 1250 metre uzunluğunda iki tane, 607 ve 869 metre uzunluğunda pistler bulunuyor.

Kayak merkezi, günübirlik turizme de açık

İlginin her geçen gün arttığı kayak merkezinde üst günü birlik tesislerinde devreye alınması ile birlikte en yoğun günlerini yaşıyor.

Amatör ve profesyonel pistlerde; genç, yaşlı, çocuk ve her kesimden insanın eğlenceli vakit geçirdiği kayak merkezinde, şehir dışından gelen vatandaşlar için konaklamak da mümkün.

Güneşli havada ziyaretçiler, 873 metre uzunluğunda telesiyej, 690 metre uzunluğunda, 58 askı sandalyesi bulunan teleski ile bayblift sistemlerini de kullanarak karın tadını çıkartıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca yapımı tamamlanan ve iki hafta önce hizmete giren Keltepe Kayak Merkezi’nde “Antrenörler Okulda” projesi kapsamında öğrencilere kayak eğitimi de verildi. Gençlik ve Spor İl MüdürlüğüMilli Eğitim Müdürlüğü ve Kayak İl Temsilciliği iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında 20 öğrenci, Keltepe Kayak Merkezi’nde kayak eğitimi aldı.

Yarıyıl tatili boyunca devam edecek proje kapsamında 120 öğrencinin eğitim alması hedefleniyor…

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam