Burcu Tatlıses

Burcu Tatlıses’ten Yeni Tekli “Olmazların Kızları”

Suna Simge Çakmak

Kadının olmayacak duvarlar arasına sıkıştırıldığı, var oluş amacı ve biçiminin başkalarının onayına mahkum edildiği bir ülkede; ölümün her gün yeni kadın isimleriyle yan yana anıldığı bu zamanda kadınlar için yapılmış bir şarkı: “Olmazların Kızları” yayında.

Kadınlar günü yaklaşırken, Burcu Tatlıses’in yeni teklisi “Olmazların Kızları” tüm dijital platformlarda yayınlandı. Söz ve müziği Burcu Tatlıses‘e ait olan şarkının düzenlemesi ise Cihan Mürtezaoğlu‘na ait. 6 Mart Cuma günü Ada Müzik etiketiyle dijital platformlarda yayınlanan şarkının, 2 gün sonra yayınlanacak klibininin yönetmenliğini ise Fırat Gürgen yaptı. 8 Mart Pazar Dünya Kadınlar Günü’nde Netd Müzik Youtube Kanalı’nda dinleyiciye sunulacak olan şarkının klibi ise merak uyandırıyor.

burcu tatlıses

Yeni dönemin yetenekli kadın müzisyenleri Ceren Gündoğdu, Ece Şeşen, Ezgi Aktan, Merve Çalkan ve Simge Pınar’ın gibi isimlerin de vokalleriyle dahil olduğu “Olmazların Kızları” şarkısının kayıtları Ada Stüdyoları’nda gerçekleştirildi. Bağlamada Kutay Özcan, perküsyonda ise Abbas Karacan var. Şarkının mixi Emre Nişancı, mastering çalışması ise İhsan Apça’ya ait.

Burcu Tatlıses: “Kayıp giden her kadını içimde yaşıyorum.”

“Gökyüzüne baktığımda gördüğüm her yıldıza bir isim koyuyorum. Biri boynundan, biri kalbinden vuruldu, sevdiğinden, inandığından, gülüşünden utanmadığından, kimi çocukluğundan, kimi analığından ama hepsi kadınlığından vuruldu, biliyorum. O gökdelenden ben düştüm, o kesilen benim boynum, babamın vurduğu kızım ben, kocamın korktuğu kadın, annemin kulağıma fısıldadığı “olmaz”ın kızı mı adım?

Kalbim çok ağır, kayıp giden her kadını içimde yaşıyorum.

Bu şarkı tüm evreni kanatlarında taşıyan yerdeki ve gökteki yıldızlara özrüm, ağıtım ve selamım olsun.  Olmazların Kızları! Işığımız gözleri kamaştırıyor, sonsuz olsun.

Vurulmuşum gönlün dağında
Çekinik hevesin sazıyım
Saçıma vurur gölgesi hüzünün
Dediler olmazın kızıyım
 
Yandın yandın söndün sonra
Ciğerinde ahım var
Sustun dünya dilsiz dünya
Kanadımı kırdılar
 
Kurşun döktün sevdaya yaraya iyi gelmiyor
Zalim dünya kör dünya senin için durmuyor
Olmazların kızları yaktılar yıldızları
Kalbimdeki izleri bu şarkıyı söylüyor…



                           

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam