Emir Taha Çiftçi kimdir?

Müzik Dünyasında Bomba Etkisi: Emir Taha

Ayşe Aslıhan

Tam adı Emir Taha Çiftçi olan, İngiltere’de yaşayan genç müzisyen Emir Taha‘yı tanıyor musunuz?

2017 yılında yaptığı Adele coverı ile tanınmaya başladı Emir Taha. Özellikle Starboy şarkısına yaptığı cover çalışması ile daha bir sevildi. Çocukluğundan itibaren bir süre Kanada’da yaşadı. Hayatı Ankara’da devam ederken, daha fazla müzikle uğraşmaya karar verdi. Küçük yaşlarından beri müzik ve bunun yanında film yapımcılığına büyük ilgi duyuyordu. Aynı zamanda basketbol oynuyor ve sualtı dalış öğretmeniydi.

Müzik çalışmalarına bu aralar İngiltere’de devam eden Taha, 2020’nin başında ilk kez kendi şarkısını yayınladı: “Kendine Gel” diyen Taha, artık müzik piyasasında adını duyurmaya hazırdı! Mayısın sonunda ise ikinci şarkısını tüm dijital müzik platformlarında yayınladı. İtiraf etmek gerekir ki, “Huyu Suyu” hepsinden daha çok sevilen bir şarkı oldu!

Kendine ait iki şarkı yayınladıktan sonra aynı albümden üçüncü şarkısını yayınlayan Taha, kendine has tarzı ile konuşulmaya başlandı: “7Cigs” yani “7 Sigara” da çok sevildi! Taha, üçte üç yapmıştı.

Geçtiğimiz günlerde ise “Cold” ve “Faydası Yok” yayına girerken, Emir Taha, tanınan bir isim oldu bile... İngilizce – Türkçe karışımı yaptığı şarkılarla özgünlüğüne farklı bir renk katan Emir Taha, Spotify keşfedilenlerinde zirvede yer alıyor.
Yoksa siz hala onu tanımıyor musunuz?

Huyu huyuma denk, suyu suyuma denk
Oh you all through my veins
Oh you make me feel some way
Pure water with that flavor
Out singing in the rain
She returning all the favors
IOUs overpaid I’m crossing your borderline
for the flower between your thighs
Two opposite worlds collide!

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam