Ağlamak İsteyenlere: En Duygusal 6 Yabancı Film

Aygün Akdağ

Hani derler ya erkekler ağlamaz diye; kendine güvenen bütün erkekler listelediğimiz bu duygusal filmleri izlesinler lütfen! Hele balık burçları kesinlikle ağlayacaktır… Duygularını hala yitirmemiş olanlara ve biraz ağlamaya ihtiyaç duyanlara, ki ağlamak insani bir ihtiyaçtır, size ihtiyacınız olan filmleri yazdık. En duygusal 6 yabancı filmi sizler için listeledik. Keyifli seyirler!

Hachi: A Dog’s Tale

İşten eve dönen bir müzik profesörü, istasyonda kayıp bir köpek yavrusu ile karşılaşır. Onu evine götürdüğünde, dostluklarının uzun yıllar süreceğini, bir köpeğin samimi sevgisinin ve insana olan bağlılığının bir örneği olacağını hayal bile edemezdi.

Cennet Yolcuları

Aynı hastane odasında yatan iki hasta hayal kırıklığı yaratan belirtilere sahip: ikisinin de çok uzun ömrü kalmadı. Son günlerini karanlıkta geçirmeye değmeyeceğine karar verdikten sonra hastaneden kaçarlar, bir araba çalarlar ve deniz yolculuğuna çıkarlar. Yolda komik ve bazen tehlikeli durumlara girerler. 

The Green Mile

Ve en duygusal filmler sırasında ilk 3’te yer verdiğim film, Yeşil Yol! Konusu ise şöyle; iki kızı öldürmekle suçlanan kocaman bir siyah adam idam koğuşuna gönderilir. Mahkum sadece dikkat çekici görünümüyle değil, aynı zamanda büyülü bir ilahi şifa yeteneğine sahip olduğu için de dikkat çekiyor. İletişim sırasında hapishane gardiyanı, bu olağanüstü adamın gerçekten suçlu olup olmadığından şüphe etmeye başlar.

Rory O’Shea Was Here

Serebral palsiden muzdarip Michael’ın dünyası, yeni bir hasta olan Rory’nin, engelliler için eve gelmesiyle tam anlamıyla altüst olur. Rory, kas atrofisi nedeniyle tekerlekli sandalye ile sınırlıdır. Genç adam sadece hayatın adaletsizliğinden sızlanmakla kalmaz, aynı zamanda kıskanılacak bir güç gösterir, hayatını dolu dolu yaşar. Michael’ı hayata karşı olumlu tavrıyla etkiler, ona neşe için yeni fırsatlar gösterir.

Seven Pounds

Ben Thomas, ihmalinden dolayı nişanlısı dahil yedi kişinin öldüğü trafik kazasını bir türlü unutamaz. Suçluluk duygusuna kapılmış bir şekilde, geçmişin hatasını düzeltmenin bir yolunu bulur. Ölümcül hastalara vücut organlarını feda ederek, onların hayatta kalmasına yardımcı olur ve böylece kazanın kayıplarını telafi eder. Emily ile tanıştığında ve ona aşık olduğunda her şey karmaşık bir hal alır. Ana karakterin zihinsel eziyetini izlerken kimse gözyaşlarını tutamaz.

Million Dollar Baby

Maggie, bir boks kariyeri hayal eder. Frankie Dunn, hayatın sillesini yemiş bir koç ve bu kızı eğitme konusunda pek hevesli değil. Yine de bir şampiyon olma konusundaki ısrarı ve öfkeli arzusunu görünce, onu kanatları altına almayı kabul eder. Boks kariyerini belirleyecek bir turnuvaya katılır. Zafer şansı yüksektir, ancak kader acımasız bir şaka yapmaya karar verir. 

Son zamanlarda yayınlanmış, uyarlama muhteşem dram filmimiz de bonus olsun: 7. Koğuştaki Mucize.

Mehmet Ada Öztekin’in yönettiği 7. Koğuştaki Mucize, 1983 yılında sıkıyönetim altındaki bir Ege kasabasında yaşayan ve haksız yere hapse atılan Memo ile yedi yaşındaki kızı Ova’nın tekrar birbirlerine kavuşmaya çalışmalarını anlatıyor. 1983 yılında bir Ege kasabasında sıkıyönetim komutanının kızının ölümü üzerine küçük kızı ve babaannesiyle yaşayan Memo idam cezasına çarptırılır. Herkes adalet peşindeyken Memo ve kızı Ova’nın tek isteği birbirlerine kavuşmaktır. Adaletin gerçekleşmesi için ise bir mucize gerekmektedir.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam