nuh tepesi

Nuh Tepesi Tekrar İzleyicisi İle Buluşuyor!

Suna Simge Çakmak

Usta oyuncu Haluk Bilginer‘in de aralarında bulunduğu film Nuh Tepesi yeniden izleyicisi ile buluşuyor!

Cenk Ertürk‘ün yönetmenliğini üstendiği film, 6 Mart tarihinde izleyicisi ile buluşmuştu. Ancak tüm dünyayı etkisi altına alan #COVID-19 salgını sebebi ile izleyenlerine tam anlamı ile ulaşılamamıştı.

Ali Atay, Haluk Bilginer, Hande Doğandemir, Mehmet Özgür ve Arın Kuşaksızoğlu‘nun rol aldığı filmde; bir yandan babasının isteğini yerine getirmek, diğer yandan da ayrılmak üzere olduğu hamile karısıyla arasını düzeltmek için çabalayan bir adamın hikayesini konu ediniyor…

Orta yaş krizi ile baş etmeye çalışan Ömer, babasının isteği üzerine onunla birlikte İstanbul’dan memleketleri Bursa’ya doğru yola koyuluyor. Ömer’in babası, öldüğü zaman köyün tepesinde bulunan, yıllar önce kendisinin diktiğini iddia ettiği bir ağacın altına gömülmek istiyor fakat Ömer babasının isteğini kabul etse de, başta muhtar olmak üzere tüm köy halkı bu isteğe şiddetle karşı çıkıyor. Nuh Peygamber tarafından dikildiğine inandıkları ağaç, köylü için adeta bir geçim kapısıydı. Günde onlarca kişi tarafından ziyaret edilir hale gelmişti… Ömer ve babası, arazinin kendilerine ait olduğunu kanıtlayabilmek için uğraşırken, bürokrasi engeline takılıyorlar. Köyde geçirdikleri bu zaman, yıllardır birbirlerini görmeyen baba oğlun itiraflar silsilesine dönüşüyor.

Bir babanın ölmeden önceki son dileği olan köydeki Nuh Ağacı‘nın altına gömülme isteğini yerine getirmeye çalışan bir adamın, ağacın kadim zamanlardan kalma olduğuna inanan köylülerle olan hikayesine odaklanıyor.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam