Koronavirüs Alarmı Yeniden: Grammy Ödülleri Ertelendi!

Ayşe Aslıhan

Grammy Awards, yani Türkçe adıyla Grammy Ödülleri, resmi olarak ertelendi.

Sitesinde yapılan açıklamaya göre; 31 Ocak’ta gerçekleşmesi planlanan ödül töreni çok risk taşıyor. Bu durum, ertelenen törenin meraklılarını hayal kırıklığına uğrattı. Törenin, henüz belirlenmeyen ileri bir tarihte yapılacağı açıklandı.

Grammy Ödülleri nedir?

Grammy Ödülü, müzik sektöründeki başarıları takdir etmek amacıyla Kayıt Akademisi tarafından verilen bir ödüldür. Ödül, altın kaplama gramofon şeklindedir. Amerikan müzik endüstrisinde büyük bir öneme sahiptir. Bu tören 1957’den bu yana vardır. Ödülleri veren kurum ise NARAS (the recording academy) adlı bir akademidir. Sinema dünyasının ilgisinin toplandığı Oscar Ödülleri kalibresinde bir öneme sahip olan ödül töreni, 108’den farklı kategoriyi ve 30 farklı müzik türünü kapsamaktadır.

31 Grammy ödülü ile Sir Georg Solti, Grammy’i en çok kazanan sanatçıdır. Bunun yanı sıra 28 Grammy ödülü ile Beyoncé, Grammy’i en çok kazanan kadın sanatçı olmayı başarmıştı. Ayrıca 22 Grammy ödülüyle U2, ödülü en çok kazanan grup unvanına sahiptir.

Ayrıca 27 Grammy ödülüyle Alison Krauss, 18 Grammy ödülü ile Michael Jackson da sırayla gelir. Adele, Rihanna, Eminem, Alicia Keys, LeAnn Rimes, Norah Jones, Taylor Swift, Madonna, Kanye West, Lady Gaga, Justin Bieber, Usher gibi ünlüler de Grammy rekorcularından birkaçıdır.

Grammy Ödülleri’nin otoritesi olan The Recording Academy, 2012 yılı için ciddi değişiklikler yaptı. O zaman 109 olan kategori sayısı 78’e indirildi.

Bunun en önemli neden kadın ve erkek solistlerin arasındaki ayrımın ortadan kaldırılması oldu.

Halbuki adayları da belliydi… Hadi birlikte inceleyelim!

64. Grammy Ödülleri Adaylıkları Açıklandı!

 

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam