alpaçino

İzlenmesi Gereken En İyi Mafya Filmleri

Aygün Akdağ

Dünyanın üst tabakasında biz normal insanlar yaşarız; ama dünyanın birde yer altı camiası vardır! Bu insanlar, mafya olarak adlandırdığımız kişilerdir. Dünyanın her yerinde, belki de her şehrinde bir mafya grubu vardır. İllegal olmasına rağmen! Hatta bazı ülkelerde bu mafya grupları, yönetimlerde yer alır… Her yerde karşımıza çıkan bu çete türü, heyecanlı ve tehlikeli hikayeleriyle de bilinir. Biz de sizlere tarihin en iyi mafya filmlerini listeledik!

A Prophet – Yeraltı Peygamberi

Şimdiye kadar yapılmış en iyi hapishane ve suç filmlerinden biri olan Yeraltı Peygamberi, Malik adında 19 yaşındaki müslüman bir gencin Fransa’da girdiği hapishanede yavaş yavaş kendi imparatorluğunu kurmasını anlatıyor. Azınlıkların olduğu bir hapishaneye giren Malik, hem Arap hem de müslüman olduğu için başlarda güçsüz durumda kalıyor… Ama planlar yaparak nüfuzunu arttırır ve hapishanenin yeni patronu olarak kendi özgürlük alanını yaratır. 

Snatch  – Kapışma

Snatch, suç ve aksiyon türünün son dönemdeki en dikkat çeken örneklerinden biri… İngiliz yönetmen Guy Ritchie, Londra’nın yeraltı dünyasında geçen iki farklı hikayeyi ele alıyor. Jason Statham‘nın Turkish isimli bir aracıyı, Brad Pitt‘in ise çingene bir boksörü oynadığı film, ağır şiddet sahnelerinin yanında tuhaf mizahı ile kaçırılmaması gereken bir sinema deneyimi.

Scarface  – Yaralı Yüz

1983 yapımı Scarface, ilk çıktığı dönemde çok beğenilmese de, ilerleyen yıllarda büyük bir külte dönüştü ve kendisinden sonraki gangster filmlerinin çoğuna referans oldu. Al Pacino‘nun Tony Montana rolünde unutulmaz bir performans sergilediği film, Küba’dan Amerika’ya gönderilen adi suçlu ve hırslı Tony’nin gözü kara bir şekilde yükselişini konu alıyor. Filmin yönetmeni ise Brian de Palma. 

Pulp Fiction – Ucuz Roman

Ucuz Roman‘da Honey Bunny ve Pumpkin, hayatlarına biraz hareket katmak isteyen genç ve birbirine aşık bir çift küçük soyguncu… Öte yandan, iki gangster, Vincent Vega ve Jules, günlük işlerinden biri olarak, patronlarına ödemeyi geciktiren bir kaç sahtekar genci vurmaya gidiyorlar. Vincent, patronun güzel ve genç karısına bebek bakıcılığı yapmakla da görevlendirilirken ortağı suç yaşamına son vermeye karar veriyor… Cesur bir boksör ise para karşılığı hile yapmayı reddederek şehirden kaçıyor ve işler kızışıyor!

The Godfather 

godfather

Baba filminin ilki 1972 yılında çekildi. Aradan geçen 48 seneye rağmen, bugün bile izlendiğinde insana aynı tadı veren mucize filmlerden biridir. Mario Puzzo’nun çok satan kitabından yönetmen Francis Ford Coppola tarafından sinemaya uyarlanan film, o yıl En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Uyarlama Senaryo dallarında Oscar kazanmıştır. Marlon Brando‘nun konuşma şekli ve karaktere getirdiği önemli yorum, filmin gücünü daha da arttırır. Yapılan bir araştırmaya göre Baba filminin birincisi, Türkiye’de en fazla izlenen ve satılan film olma özelliğini de taşır.

Goodfellas  –  Sıkı Dostlar 

Sadece suç filmleri kategorisinde değil, bütün kategorilerde her zaman ilk 10’da yer alan Goodfellas, kelimenin tam anlamıyla bir başyapıt. Büyük usta Martin Scorsese‘nin 1991 yapımı bu filmi, bir mafya antolojisi gibi… Henry Hill adında gerçek bir gangsterin hikayesini anlatan film, Henry’nin gençliğinden itibaren mafyanın içine girmesini ve mafya kültürünü detaylı bir şekilde anlatıyor. Uzun süresine rağmen filmin temposu bir saniye bile düşmüyor!

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam