gündoğarken

Grup Gündoğarken’den Yeni Şarkı: Nereden Nereye

Suna Simge Çakmak

3 yıl aradan sonra tekrar gündeme oturan ünlü Grup Gündoğarken’den yeni şarkı geldi. Türk müziğinin efsane isimlerinden olan Grup Gündoğarken, “Nereden Nereye” isimli şarkısı, Ada Müzik etiketiyle yayında!

Gündoğarken grubu İlhan, Burhan ve Gökhan Şeşen tarafından 1982 yılında kuruldu. 1983 yılında Levent Kırca Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Kadıncıklar” adlı müzikli oyunun müziklerini yaparak ve sahnede icra ederek profesyonel müzik hayatına adım attı.

Yeni besteledikleri şarkıyla “Nereden geldik nereye gidiyoruz?” diyor ve dinleyenlerini yakın geçmişte yolculuğa çıkartıyor…

Türk müziğinin efsane gruplarından olan Grup Gündoğarken‘in ‘Nereden Nereye’ adlı yeni şarkıları, tüm dijital platformlardan yayınlandı. Grup, son olarak 3 yıl önce ‘Özlemişim’ albümü ile sevenlerinin karşısına çıkmıştı.

Gazeteci ve yazar Enver Aysever ile 2018 yılından beri sürdürdükleri politik gösterinin müziği olarak bestelenen şarkının sözleri BurhanGökhan Şeşen, Enver Aysever‘e, müziği de Gökhan Şeşen‘e ait.

Grup Gündoğarken Kimdir?

Tiyatro çalışmalarına Ferhan Şensoy‘un İçinden Tramvay Geçen Şarkı, Levent Kırca ve Oya Başar Tiyatro’sunun sahnelediği Aşağı Yukarı, Gereği Düşünüldü ve Hangi Yüzle isimli oyunların müziklerini yapan sahnede de var olan Gündoğarken, İstanbul’un çeşitli gece kulüplerinde müzik çalışmalarını sürdürdü. 1989 yılında Olacak O Kadar komedi programının jeneriğini yaptı ve grup üyeleri programda birkaç kez konuk oyuncu olarak bulundu.

Türkiye’nin çeşitli illerinde konserler veren Grup Gündoğarken, Türkiye’yi Malezya ve Mısır’da temsil etti.

1986 yılında ilk albümleri “Bir Yaz Daha Bitiyor” çıktı. Bu albüm özellikle “Bir Yaz Daha Bitiyor, Sen Benim Şarkılarımsın ve Sarmaş Dolaş” şarkılarıyla beğeni topladı.

1988 Eurovision Türkiye elemelerine, daha sonra Yaz Bulutları albümüne koyacakları Resimler şarkısıyla katıldı ve finale kalmasına rağmen Türkiye’yi temsil etmeye hak kazanamadı.

1989 yılında Bir Günlük Aşk adlı üçüncü albümleri çıktı. Bu albümde Bahar Oldum, Hayallerimi Bırak, Güneş Buluta Girdi ve Yol Aldım Sevdalardan şarkıları çok beğenildi. Ama grup asıl çıkışını 1992’de çıkan Ankara’dan Abim Geldi albümüyle yaptı. Albümden Gibi Gibiyim, Beni Aldatma ve albüme ismini veren Ankara’dan Abim Geldi şarkıları beğenildi.

1994 yılında topluluk üyeleri birlikte müzik yapmaya ara verdi. Bu arada grubun üyesi Burhan Şeşen, 13 Mayıs 1996’da ilk solo albümü Bir Düş Gördüm’ü çıkardı. Bu albümü 30 Nisan 2005’te 1, 2, 3… Tıp izledi.

1998 yılında en iyi şarkılarının tekrar düzenlenmiş versiyonlarından oluşan Mest Of Gündoğarken çıktı. Sen Benim Şarkılarımsın ve daha önce Leman Sam tarafından seslendirilen Rüzgar (Bana Esmeyi Anlat) albümün öne çıkan şarkıları oldu.

2000 yılının Aralık ayında İstanbul-Atina-İstanbul çıktı. Albümde bulunan Ellerimde Çiçekler şarkısı beğenildi fakat bu albüm yeterli ilgiyi görmedi. Bunun üzerine sekiz sene albüm çalışmalarına ara veren grup, konserler vermekle yetindi.

2008 yılına gelindiğinde Burhan Şeşen ve Gökhan Şeşen topluluğu iki kişi olarak sürdürmeye karar verdi. Hayat Bu adlı sekizinci albümleri çıktı. Fakat bu albüm de yeterli ilgiyi görmedi. Grubun ilk 2 albümü aynı yıl 2 CD olarak yeniden basıldı.

2017 yılında, 9 yıl aradan sonra, yeni albümleri Özlemişim çıktı. Müzik yazarlarından olumlu yorumlar aldı. Albüm, diğer albümlere nazaran ses çeşitliliğine sahipti. Trumpet ve Elektro gitar sololar ön plandaydı…

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam