acı kiraz

Yeni Film: Acı Kiraz 28 Şubat’ta Vizyonda

Suna Simge Çakmak

Yeni film “Acı Kiraz”, 28 Şubat’ta sinemalarda… Erdal Beşikçioğlu, Belçim Bilgin ve Ertan Saban‘ın oynadığı film, büyük bir merak uyandırdı.

Yönetmenliğini Serdar Akar’ın üstlendiği “Acı Kiraz” adlı filmin senaryosu ise Oliver Romevski‘ye ait. Filmin oyuncu kadrosunda ise Erdal Beşikçioğlu, Belçim Bilgin, Ertan Saban, Bülent Şakrak, Luran Ahmeti, Halil Ergün‘den oluşuyor.

Acı Kiraz, bir kiraz ağacının gölgesinde yaşama tutunmaya çalışan insanların, sönen hayatların, yeşeren umutların hikayesi. Kiraz yetiştiricisi yaşlı bir çiftçiyi, gırtlağına kadar borca batmış sahtekar bir nakliyeciyi, insan kaçakçısı bir gangsteri, umuda yolculuklarında ihanete uğrayan göçmenleri, lösemi hastası çocuğunu kurtarmak için çırpınan bir babayı; çok dinli, çok dilli, çok kimlikli Makedonya’yı ulus olarak etrafında toplayan Kiraz’ın hikayesi…

31 Ocak’ta yayınlanan fragman ise izleyicilerde daha fazla merak uyandırmıştı. 28 Şubat’ta beyaz perdede izleyeceğimiz film, sabırsızlandırmaya devam ediyor. Umudun yineleneceği filmin müziği ise Mazlum Çimen ve Saki Çimen‘e ait.

Erdal Beşikçioğlu kimdir?

5 Ocak 1970 yılında, Ünyeli bir baba ve Ankaralı bir annenin ilk çocuğu olarak Ankara’da dünyaya geldi. Orta öğrenimini İzmir Özel Türk Koleji‘nde tamamladı. İzmir Narlıdere Mehmet Seyfi Eraltay Lisesi‘nden mezun oldu. 1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı‘na girdi. Konservatuvar eğitimi sırasında William Guskill ile yaratıcı drama üzerine atölye çalışmalarına katıldı. 1993 yılında mezun oldu ve aynı yıl Devlet Tiyatroları’nda oyuncu olarak göreve başladı. 1995-96 sezonunda Diyarbakır Devlet Tiyatrosu‘nda müdür vekili olarak görev aldı.

Ankara Devlet Tiyatrosundan emekli olan Erdal Beşikçioğlu’nu Behzat Ç. dizisinden anımsıyoruz. Dizi ve filmlerin yanı sıra tiyatro oyunlarında da Beşikçioğlu’nu görmek mümkün… Kendi kurduğu tiyatro sahnelerinde tiyatroya devam etmekte.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam