Ralph

Ralph Fiennes, Covid-19 Konulu Tiyatroda Başrolde!

Ayşe Aslıhan

Harry Potter filmlerinin Lord Voldemort’u Ralph Fiennes, Covid-19 konulu tiyatro oyunu Beat The Devil ile sahnelere geri dönüyor!

Eğer bir filmde görüyorsanız oynadığı rolü en gerçekçi o oynayabilir demektir! Ve en az oyunculuğu kadar iyi bir yönetmendir. Ünlü İngiliz oyuncu Ralph Fiennes, iddialı bir ekibin hayata geçirdiği Beat The Devil isimli, Covid-19’u konu alan bir tiyatro oyunuyla sahnelere geri dönüyor. Oyunu, The Hours, The Reader gibi filmlerin Oscar adayı senaristi David Hare’in yazdı. Oyun, İngiltere’de fiziksel mesafe önlemleri dahilinde izin çıkarsa, sonbaharda sahnelenmesi planlanıyor.

Bir Covid-19 günlüğü…

Deadline’ın haberine göre; tek kişilik bir oyun olan Beat The Devil, yazar David Hare’in kendisine corona virüsü teşhisi konduğu güne ve sonrasında yaşananlara odaklanacak.

Oyunla ilgili yapılan basın açıklamasında “İngiltere hükümetinin, oldukça gecikmiş karantina sürecini başlatacak belirleyici kararlarından ilkini aldığını gün, David Hare’e corona virüs bulaştı. Oyunda yazarın hastalıkla birlikte yaşadığı hezeyana, korkularına, rüyalarına ve süreçte politikacıların dürüst olmayan tavırlarına değinilecek” denildi.

Sezon başladığında Londra’daki Bridge Theater’da, sınırlı izleyici kapasitesiyle sahnelecek Beat The Devil’ın yönetmeni de Tony ve BAFTA ödüllü Sir Nicholas Robert Hytner.

Carousel, Miss Saigon, The History Boys gibi oyunlarla tanınan Hytner, 12 yıl boyunca London National Theatre’ın direktörlüğünü de üstlenmişti.

Sir Nicholas Robert Hytner.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam