kaya gürü

17 Yaşındaki Türk Müzisyen Kaya Gür, Hollanda’yı Salladı

Suna Simge Çakmak

Hollanda’nın en prestijli müzik ödüllerinin yapıldığı “Davina Van Wely”, bu yıl parlayan genç keman yıldızı Kaya Gür‘e gitti. 17 yaşındaki Den Haag Kraliyet Konservatuvarı öğrencisi Kaya Gür, keman konkurunda birinci oldu.

kaya gür, keman

Ülke genelinde her yıl düzenlenen Davina Van Wely Ödülleri, bu yıl oldukça çekişmeli geçti. Rakiplerin kıyasıya yarıştığı yarışmanın birincisi ise Kaya Gür oldu. 4 yaşından beri kemana büyük ilgi duyan ve başka ödüllere de sahip olan Gür’ün performansında ise renkli görüntüler ortaya çıktı.

Yarışma Utrecht kentinde düzenlendi. Müzik otoritelerinin katılım sağladığı, üç hafta süren bu müzik festivalinde; daha önce jüri ön elemesinden geçerek yarışmaya katılma hakkı kazanan genç yetenekler kıyasıya mücadele etti. 4 farklı yaş grubu arasında yapılan yarışma, ülkenin kültürel gündeminin ta kendisi oldu.

İlk haftaki yarışmayı 14-17 yaş grubunun katılım sağladığı keman yarışmasında ‘Kim Beethoven’i en iyi çalarak, çeyrek finale kalacak?’ sorusu belirledi.

Finalin favori ismiydi..

Yarı finalde de zorunlu olarak çalınan 4 parça vardı. Bunlardan biri olan Johann Sebastian Bach’ın ‘Sonat’ parçasını tüm yeteneklerini ortaya koyarak çalan Gür, finale çıkmaya hak kazandı. Finalin de büyük favorisi olarak görülen genç yetenek Gür, 2 Şubat 2020 tarihinde yapılan finalde birincilik için savaştı. Üç yarışmacı Mozart ve De Falla’nın ünlü “Danse Espagnole” parçasını çalmak zorundaydı.
Kaya Gür bu parçayı büyük bir özgüvenle çaldı.
Saygın müzik otoritelerinden oluşan 7 kişilik jüri heyeti 3 bin euroluk birincilik ödülüne Kaya Gür’ü layık gördü.

Müziğin ve kemanın parlayan yıldızı olarak görülen Kaya Gür, gelecek yıl için konser ve turne planları yapıyor.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam