Konser Şöleni: Londra 2020’de Biz De Varız!

Suna Simge Çakmak

İngiltere’nin başkenti olan Londra’da yapılacak olan konserler ve tarihleri belli oldu. Londra, yeni yıl ile birlikte yepyeni konserlere ev sahipliği yapacak. Galerileri, müzeleri, müzikalleri, tiyatro gösterimleriyle sanatsal etkinlik takvimi açıklandı.

Leman Sam&Rubato, Okay Temiz, Fazıl Say, ünlü grup İstanbul Girls Orkestrası, Ferhat Göçer, Genco Erkal, Manuş Baba ve Cem Yılmaz…

İlk konser, Leman Sam & Rubato : 2 Şubat 2020 (O2 Forum Kentish Town)

18 dilde seslendirdiği şarkılar ile dinleyenlerinin beğenisini kazanan Leman Sam, doğaya olan aşkı ve hayvan sevgisiyle adından bahsettiriyor. Londra’da ilk kez dört kişilik müzik grubu Rubato ile sahneye çıkacak. Konser için kapılar 18.30’da dinleyiciler için açılacak ve saatler 19.20 ‘ u gösterdiğinde konser başlayacak. Leman Sam, gecede hayranlarını tarifsiz bir müzik yolculuğuna çıkaracak. Sezen Aksu ile 14 sene birlikte sahne alan Rubato’da ilk kez Londralı dinleyicileriyle buluşacak.

Okay Temiz: 5 Şubat 2020 (Jazz Cafe)

Müzik alanında 50 yılın aşkın tecrübesi olan Oktay Temiz Geleneksel Türk müziğini evrensel seslerle harmanlamasıyla bizleri karşılayacak. Müzik tarihimizin yaşayan efsanesi olarak bilinen Temiz adeta kulakların pasını silecek. Londra’nın en ünlü canlı müzik kulüplerinden Camden’da, The Jazz Cafe’de sahne alacak. Anadolu müziğinin ney, zurna, kaval, ud, saz, ve sipsi gibi enstrümanlarıyla harmanlayacağı eserlerle dinleyicileri ile buluşacak.

Fazıl Say: 2 Mart 2020 Saat 20.30 (Barbican Centre)

Dünyaca ünlü piyanist ve besteci olan Fazıl Say 16 yıl gibi uzun bir aradan sonra sevenlerini bir resital ile karşılayacak. 2004 yılında Queen Elizabeth Hall’de verdiği solo konserin yarattığı büyük yankıdan sonra tekrardan sevenlerinin karşısına çıkacak. Bach, Mozart, Beethoven, Gershwin ve Stravinsky’nin çalışmalarına yaptığı yorumlar eleştirmenler tarafından büyük övgüler aldığını biliyoruz. Ve tabi üç ECHO Klasik Ödülü de dahil olmak üzere birçok ödül kazandığını da.

londra

İstanbul Girls Orkestrası: 6 Mart 2020 Saat 19.30 (Prince and Princess Wedding Hall)

Londra’da ilk kez dinleyicileri ile buluşacak olan İstanbul Girls Orkestrası’nın müzisyen, katılımcı ve güvenlik görevlilerinin tamamı kadınlardan oluşuyor. Tamamı kadın müzisyenlerden oluşan grup, yerli ve yabancı şarkıları darbuka, klarnet, keman, kanun gibi sazlarla alaturka tarzda dinleyenleri ile buluşacak.

Ferhat Göçer: 15 Mart 2020 (O2 Forum Kentish Town)

Sevda Bloom Event-Organisation tarafından düzenlenen konserde sevenleriyle buluşacak olan Göçer, saat 18.30’da sahnede olacak. Konsere ilgi oldukça yoğun Ferhat Göçer sevenleri, “farklı albümlerinden seçilen şarkılara eşlik edecekler yine unutulmaz bir gece yaşanacak” dedi.

Genco Erkal: 29 Mart 2020 (O2 Forum Kentish Town)

Genco Erkal’ın yeni oyunu ‘Merhaba’, Londra’da sanatseverlerin huzuruna çıkacak Tek kişilik oyunların ustası olan Erkal, geçen yıl 60. sanat yılını kutlayan duayen sanatçının kendisinin uyarlayıp yönettiği müzikli oyunu sanatseverlerle buluşacak.

Manuş Baba: 19 Nisan 2020 (O2 Forum Kentish Town)

Çıkardığı albümlerle müzik gündeminde uzun bir süre yer edinen Manuş Baba Londra ‘daki hayranları ile buluşacak. Gerçek adı Mustafa Özkan olan ‘Manuş Baba’ seslendireceği parçalarla gençlerle beraber coşku ile eğlenecek.

Cem Yılmaz: 10 Mayıs 2020 (Eventim Apollo)

Yeni güncel stand-up şovu ile sevenleri ile buluşacak olan Cem Yılmaz’ın yine kahkahalarla salonları dolduracağı kesin. Mart 2019’daki dünya turu kapsamında Apollo’da kapalı gişe şovundan sonra bir kez daha Londralıları sevindirmeye gelen Yılmaz, güldürürken de düşündürecek.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam