Üçüncü Yenilerin Şarkıları

KarmaList: Üçüncü Yenilerden 7 Yeni Şarkı

Aygün Akdağ

Şu sıralar herkesin gözü kulağı sanatçılarda! Pandemi süreci hızla normalleşmeye doğru evrilirken, sahneler ve müzik sektörü de yeniden canlanıyor… Hepimiz, kulağımızı radyolara ve dijital müzik kanallarına veriyoruz. Yeni bir şarkı çıktı mı? Ne zaman çıkacak? Ne türde olacak? Bu sorular dolaşıp duruyor zihnimizde… Müzik camiasından beklentimiz yüksek! Unutulmaması gereken bir detay da; yeni yeni ünlü bir sanatçı olma yolunda ilerleyen yetenekli seslerin var olduğu! Üçüncü yeniler olarak da adlandırılan, sözleri ve besteleriyle daha “chill” tadında şarkılar üreten yeni sanatçıların şarkılarını sizler için listeledik.

1- Suat Armağan – Düş Oldum

Sözü, müziği ve yapımcılığı Suat Armağan’a ait olan eserin kaydında Armağan’ı gitarlar, vokal ve tuşlularda da dinliyormuşuz aynı zamanda. Davulları Barış Ergenekon tarafından çalınan eserin miksinde Barış Ergün‘ün, mastering’inde Cem Büyükuzun‘un imzasını görüyoruz. Teklinin kapak görseli Nazlı Erdemirel‘in üretimiyken Düş Oldum’un klibinde ise Selin Gömüç‘ün ismiyle karşılaşıyoruz.

2- Mine Özgülü – Gerin Bedenim

Sözlerinin bir kısmını Orhan Veli Kanık‘ın Karşı şiirinden, bir kısmını ise Mine Özgüle’nin kaleminden alan Gerin Bedenim’in müziği ise Özgül’e ve eserin yapımcısı Yaren Özhuy‘a ait. Düzenlemesinde Eren Alıcı‘nın ismiyle karşılaştığımız eserin miks ve mastering’i ise Başar Yurtçu tarafından gerçekleştirilmiş. Teklinin kapak görselinde ise Lara Kalecik ve Efe Tatlıcı‘nın imzasını görüyoruz.

3- BAHR – I RESİST

Sözü ve müziği Yusuf BaharCeren Bettemir ve Nihal Saruhanlı‘ya yani Bahr grubuna ait olan şarkıda Yusuf Bahar’ın gitar ve vokallerini, Ceren Bettemir’in bas ve vokallerini ve sevgili Nihal Saruhanlı’nın davul, perküsyon ve drum synth’lerini dinliyoruz. Eserin kaydı ve miksi Aybars Gülümser (Studio Drum & Bass) tarafından yapılırken mastering’de sevgili Barkın Engin‘in ismini görüyoruz. Ebru Gümrükçüoğlu‘nun yönettiği klipte aynı zamanda Onursal Yazman‘ın çektiği performans görüntülerine de denk geleceksiniz.

4- Banu Kanıbelli – Ay Konuşması

Karşımızda Banu Kanıbelli‘nin Ada Müzik etiketiyle yayımlanan üç şarkılık mini albümü Tutulma var. Her üç şarkının da söz ve müziklerinin Banu Kanıbelli’ye ait olduğu albümde düzenlemelerde Banu Kanıbelli’nin yanında Cansun Küçüktürk‘ün ismini görüyoruz. Cansun Küçüktürk sadece düzenlemelere destek olmakla kalmamış, şarkıların sampling, kayıt, miks ve mastering süreçlerini de üstlenmiş.

5- Can Aydınoğlu – Sen Yaşa Diye

üçüncü yeniler,

Can Aydınoğlu‘nu pek çok müziksever, başta Nilipek olmak üzere dahil olduğu veya içinde yer aldığı projelerden tanıyoruz. Can bir süredir kendi şarkılarını da paylaşmaya başladı. Şimdilik paylaştığı iki şarkısını da sadece YouTube kanalına yükleyen Can, bunların ikincisi olan Sen Yaşa Diye‘yi geçtiğimiz hafta yayınladı.

6- Teneffüs – Sabah İçin

üçüncü

Serhan Erkol ve Barış Ertürk’ün bestelerinden oluşan albüm 2007 yılında İstanbul, Marşandiz Stüdyoları‘nda analog olarak kaydedilmiş, albümün miks ve mastering’i ise 2019’da Hüseyin Köroğlu tarafından Orange Box Studios‘ta (Darmstadt) yapılmış.

7- Netam – Tren

Çağan Tunalı‘nın mastering’ini yaptığı albümde Damla TemelTuğçe Albayrak ve Muaz Ceyhan da konuk müzisyenler olarak yer almış. Albümden sizlere tadımlık olarak Tren adlı şarkıyı seçtim, klipte de Jana Assef ve Ada Karadoğan‘ı izliyoruz.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam