amy

Amy Winehouse’un Yeni Belgeseli Geliyor: Back To Black

Ayşe Aslıhan

Amy Winehouse hakkında bir biyografi filmi geliyor! “Nowhere Boy” yönetmeni Sam Taylor-Johnson tarafından yönetmenliği olacak.

Avrupa stüdyosu Studiocanal, filmi destekliyor. Variety, film için bir senaryonun dolaşmaya başladığını söyledi. Şu anda oyuncu kadrosu aşamasında olduğunu da ekledi. Taylor-Johnson, Winehouse rolü için göreceli olarak yeni bir oyuncu seçecek!

Filmin, Winehouse’un yakın arkadaşı olan Sam Taylor-Johnson için bir tutku projesi olduğu ise aşikar.

İlginç bir şekilde, “Back to Black”, Oscar ödüllü “Amy” belgeselinde olumsuz bir şekilde tasvir edilen merhum şarkıcının babası Mitch Winehouse’un desteğini alıyor. Mitch Winehouse, Amy’nin ölümünün 10. yıldönümünü kutlayan 2021 BBC belgeseli “Reclaiming Amy”ye de geldi.

“Back to Black” ismini alacak biyografi filmini heyecanla bekliyoruz. Daha önce Taylor-Johnson’la “Nowhere Boy”da birlikte çalışan ve Joy Division’ın solisti Ian Curtis’in eleştirmenlerce beğenilen biyografisi “Control”ü yazan Matt Greenhalgh tarafından yazılıyor. Studiocanal, Alison Owen ve Debra Hayward ile birlikte Tracey Seaward ile birlikte üretiyor.

Amy ile Back to Black, yeniden!

“Rehab” ve “You Know I’m No Good” gibi hit şarkılarıyla tanınan Winehouse, 2011’de 27 yaşında öldü. “Frank” ve “Back to Black” olmak üzere iki albüm çıkardı. Bu ona altı Grammy ödülü kazandırdı.

amy winehouse gifs | Explore Tumblr Posts and Blogs | Tumgir

Owen ve Hayward’ın en başından beri eklendiği, hayatıyla ilgili bir biyografi birkaç yıldır eserlerde. Winehouse malikanesi, film için ilk kez 2018’de bir anlaşma imzaladı. Ancak daha önceki bir senaryo orijinal olarak “Kinky Boots” yazarı Geoff Deane tarafından kaleme alındı.

2018’de Winehouse, Lady Gaga’nın sorunlu şarkıcıyı oynamak için imza atabileceği yönündeki önerileri de reddetmişti…

“İstediğimiz şey, Amy’yi olduğu gibi canlandıracak biri… komik, zeki, çekici ve korkunç biri. Filmi çekmemin bir anlamı yok çünkü ben onun babasıyım. Ama doğru insanların bunu yapmasını sağlamak çok önemli ve biz de yapacağız.”

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam