Deniz Tekin’in Sesinden Tatlı Bir Albüm: Kozakuluçka

burcinturna

“Ben de şaşkınım. Liseye başladığımdan beri Soundcloud’a kayıtlar atıyorum (bkz. Daphead). Bir gün Sofar’dan Eda Abla (Eda Demir, Sofar Sounds İstanbul direktörü) Facebook’tan mesaj atıp bir ev konserinde çalmam için beni İstanbul’a davet etti. Annem ve babamla atlayıp geldik. O gece Cihangir’de bir konsere katıldım, gece Antep’e döndüm. Ertesi gün üniversite sınavına girdim… O konserden sonra bir kitle oluşmaya başladı. Bir grup kurduk, konserler verdik. Sonra da albüm teklifi geldi…”

Hürriyet’e verdiği röportajda müzik kariyerinin başlangıcını bu sözlerle ifade etmiş olan 1997 doğumlu Deniz Tekin, çok kısa bir zamanda müzik kariyerinde yükseldi. Kendine özgü bir ses tonu olan Deniz, Batı’daki singer-songwriter müzik anlatışı çizgisini çok iyi koruyor. Bu farklı türlere ise birçok örnek verebiliriz: Can Ozan’la Transatlantik ve Yeniden Doğarsa gibi tatlı indie-pop iş birlikleri, Ben E. King klasiği Stand by Me ve Stromae‘nin Fransızca güzelliği Papaoutai gibi birçok dilde cover çalışmaları bulunuyor (fazlası için bkz. Daphead).

İzmir, Gaziantep, Mardin gibi şehirlerde de yaşayan Deniz Tekin, bu deneyimini müzik kültürüne de yansıtıyor.

2017 yılında henüz 19’undayken ilk stüdyo albümü Kozakuluçka’yı yayımlayan sanatçı, 6 şarkı ve 1 cover içeren bu EP görünümlü albümünde bizleri mükemmel sounduyla buluşturuyor.

Ön plana çıkan parçalardan biri olan ve hatta albümün klipleştirilmiş single’ı da olmuş Bende Bir Problem Var, yıllar önce Soundcloud’una sansürsüz haliyle yüklediği Bende Bi’ Problem Var‘ın “grup müziği”ne evrilmiş hali. “Ben, yol boyunca uzanan gri sıkıcı bariyer, sen, vadinin ardında ilk defa görülen deniz.” gibi sözleriyle parça, kolayca akılda kalabiliyor.

Özellikle Ahmet Kaya “Beni Vur” parçasıyla tüm ülkede tanınır hale gelmişti. Yine akustik olan bu cover, genç müzisyenin “N”leri ve “M”leri bastırarak söylediği kendine has aksanıyla ve şarkının sözlerini adeta hissetmesiyle dinleyiciyi adeta avucunun içine alıyor.

Deniz Tekin bu kariyerde tamamen kendi imkanlarıyla yol alan nadir sanatçılardan biri aynı zamanda. Başarılarının devamını diliyoruz ve yeni şarkılarını heyecanla bekliyoruz.

Kaynak: Wannart.com (Barkın Ünlüeroğlugil)

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam