Muhteşem Kareografileriyle Hafızalara Kazınmış Klipler

burcinturna

Kareografiler artık müzik piyasasının vazgeçilmezleri arasında. Zaman içerisinde sound’lara göre evrilen koreografiler, unutulmaz klipler yarattı. İşte onlardan bazıları…

https://www.youtube.com/watch?v=qka6JrKUM5U

Rock’n Roll’un kralı Elvis Presleyecek ve Jailhouse Rock parçasındaki muhteşem kareografi. Aynı adı taşıyan film kesiti olan bu klip, Elvis’in en bilinen klibi olabilir. Meşhur bacak hareketi ona Elvis The Pelvis lakabını verdi. Diğer yandan o dönem müstehcen görüldüğü için Ed Sullivan Show’da belden aşağısı sansürlenmişti. Ama Elvis ünlü olmadan önce de Hillbilly Cat lakabını taşıyan, kıvraklığıyla ünlü biriydi.

Kareografisini unutmadığımız klipler denildiğinde ilk akla gelen hiç şüphesiz Thriller. Micheal Jackson’ın en sevilen şarkısı ve klibi olmanın yanı sıra, tarihe de ismini yazdırmış bir şarkı. Aynı zamanda dönemin en çok bütçeyle çekilmiş kliplerden. Klibin koreografisini Michael Jackson ve Michael Peters üstlenmiştir.

90’ların en hareketli parçalarından biri olan U Can’t Touch This şarkısını ve klibini geçmek olmaz. Maalesef tek tutan parçası bu olmuştu ve piyasada çok uzun süre tutunamamıştı. Yine de hafızalarımıza kazınmayı başardı.

https://www.youtube.com/watch?v=gwWRjvwlLKg

90’lar çocuklarının çok iyi bildiği bu klip ve kareografi yıllarca peşimizi bırakmadı. Hatta Macarena dansı okullarda bile öğretilmişti.

Bu dansı çocukken yapanların klibi açınca büyük bir nostalji yaşayacağı The Ketchup Song, sözleri tam olarak söyleyemesek de dansını yapmaktan anlamsızca keyif aldığımız bir koreografiye sahipti.

Bob Fosse imzası taşıyan klipte Beyonce sadelik ve dansı birleştiriyor ve klasikleşmiş bir klibe imza atıyor.

Bir virüs gibi yayılan Gangnam Style tüm dünyada hafızalara kazınan koreografilerden biri oldu.

Dance Moms yarışmasında uluslararası birinciliğe sahip olduktan sonra Sia’nın irtibata geçtiği Maddie Ziegler, Chandelier parçasından beri Sia ile işbirliğini sürdürüyor. Koreografide Ryan Heffington imzası taşıyan klip ilk çıktığı andan itibaren hafızalarımızda yer edindi.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam