Suat Suna.

Karma Tavsiyesi: Doksanların Efendi Sesi Suat Suna

Ayşe Aslıhan

Keman üstadı bir babanın oğlu olmasından olsa gerek, kardeşiyle birlikte müziğin içine doğdu.
Kardeşi klarnet ustası olurken, kendisi de fırtına gibi esen bir müzisyen oldu.
Doksanların efendi sesi: Suat Suna!


DEĞİŞMEYEN TUTKU: MÜZİK

1975 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Suat Suna; henüz 4 yaşındayken keman öğrenmeye başladı.  Okuluyla beraber İstanbul Üniversitesi Konservatuvarı’ndan 1992 yılında mezun oldu.

Daha lisedeyken müzik hayatının içinde olmayı başaran ve liseler arası birçok yarışmada derecesi olan Suna, 1992 yılında Beyaz Güvercin şarkı yarışmasında ikinci oldu, 1993 yılında Pop Show yarışmasına katıldı… Bu yarışmada, sözleri ve müzikleri kendisine ait olan eserlerle, hem 1. hem 2. hem de 4. oldu.  Saint Benoit Fransız Lisesi’ni ise 1994 yılında bitirdi.

 

https://www.youtube.com/watch?v=cdZ2ymrXK0A

Tertemiz sesinin yanında tertemiz yüzüyle herkesin çok seveceği belliydi O’nu…  Ansızın Çektin Gittin isimli ilk albümünü yayınladı Suat Suna. Ali Kocatepe prodüktörlüğünde piyasaya sürdüğü bu albüm ve albüme ismini veren şarkı, tam 1 milyon tiraj elde etti.

 

ONBİR ALBÜM, YÜZLERCE KONSER

Sözüne Kanmam, Hasret Fenerleri, Rüyam ve Sen, Yapamam Sensiz, Yolun Açık Olsun, Sana Haksızlık Ettim, Su Damlası, Leyla, ON, Aşkın Adı ve Seni Buldum: Müzik kariyeri boyunca tam 11 albümünü bağışladı paslı kulaklara… Durmaksızın söyledi. Birçok şehirde konserler düzenledi.

Fakat bir şarkı vardı ki…
Sözleri Kayahan’a, müziği ise kendisine ait olan O Lelli isimli, huzurlu şarkısı ile uzun süre listelerde üst sıralarda yer aldı ve o yıl boyunca 100 konser verdi.

 

 

Kayahan, Işın Karaca, Aşkın Nur Yengi, Fatih Erkoç, Hülya Avşar, Asya, Yıldız Tilbe ve Nalan gibi daima severek dinlediğimiz sanatçıların gerek aranjörlüğünü, gerekse eserlerini ortaya çıkartan Suna; 150’yi aşkın çalışmasıyla ve dizi müzikleri ile de öne çıkmayı başardı.

 

 

Pop, alaturka, rock ve slow müzik türlerinde adeta kuş tüyü gibi yumuşacık sesiyle gezinebilen Suat Suna’yı dinlediğinizde, eskiden yeniye her duygunuzun canlandığını hissetmeniz olası…

Usanmam, bitmez bu sevda
Yenilmem geçen yıllara
Ne olur sevdiğini söyle bana…

 

 

 

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam