jazz

İstanbul Caz Festivali Haziran Ayı Takvimi Yayında!

Aygün Akdağ

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nca bu sene 25. yaşını kutlayan İstanbul Caz Festivali, 25 Haziran’da hayranlarıyla buluşuyor, festivalde 200’den fazla yerli ve yabancı sanatçıya ev sahipliği yapacak.

13 gün sürecek olan festivalde sahne alacaklar arasında Grammy Ödüllü Dianne Reeves var. Pop ve caz vokalliği konusunda Türkiye’de oldukça fazla kitleye sahip olan Melody Gardot var. Jazz ve rock konusunda insanları gitar ile tanıştıran John Mclaughlin de var.

Modern caza yeni bir nefes getiren Enrico Pieranunzi de orada.

Aynı zamanda ülkemizin önde gelen sanatçılarından olan Teoman ve Kalben de sahne alacak. Festival’de dünyaca ünlü Klarnetçi Yom ve Ülkemizin önde gelen klarnetçisi Hüsnü Şenlendirici de olacak. Hüsnü Şenlendirici Dianne Reeves ile sahne almasına rağmen bu ikiliden bir düet görebiliriz.

Festival’de Parkta olan etkinlikler ücretsiz olacaktır. 

Dianne Reeves

İstanbul Caz Festivali

İstanbul Caz Festivalinin Programı ise şöyle;

25 Haziran Parkta Caz

Beşiktaş Sanatçılar Parkında düzenlenecek olan Caz konserine Botticelli Baby katılacak Punkvari bir tarzı olan Botticelli Baby dinleyicileri mest edecektir.

26 Haziran Parkta Caz 

Beylikdüzü Yaşam Vadi’sinde düzenlenecek olan konserde yine Botticelli Baby’i göreceğiz.

27 Haziran Enrico Pieranunzi Trio

The Marmara Esma Sultan Yalısı’nda düzenlecek olan geceye bir çok sanatçı ile yaklaşık 80 tane albüme sahip olan ve piyanonun tuşlarıyla yaptığı nazik danslarla tanınan Enrico Pieranunzi dinleyeceğiz.

28 Haziran Nardis Jazz Club 20. Yıl Kutlaması: Nardis Yıldızları ve Roberta Gambarini

Sultan Park-Swissotel The Bosphorus da düzenlenecek olan gecenin önemi ise Nardis’in 20. Yıl kutlaması. 2002’de açıldığı ilk günden itibaren şehrin caz duraklarından biri… Haftanın 6 günü farklı caz topluluklarına sahnesini açan Nardis Jazz Club, 2022’de 20. kuruluş yılını kutluyor.

Yıllar içinde sahnesini Roy Hargrove, Ron Carter gibi birçok caz yıldızıyla renklendirdi. Sahnesinde ağırlıklı olarak yerli müzisyenlere fırsat tanıyan kulüp, 20. yılını özel bir konserle kutluyor.

29 Haziran John McLaughlin & The 4th Dimension

John McLaughlin

İstanbul Caz Festivali

Harbiye’de düzenlenecek olan geceye bir gitar virtüöz’ü olan John Mclauglin de gelecek. O, dünyanın çeşitli coğrafyalarına yayılmış bir müzik kültürünün önde gelen temsilcisi.

30 Haziran Kalben “Eski Dünyanın Yangını” Dudu Tassa ve özel konuklar // Boom Pam & Kutiman

Yine Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosunda olacak gecede bizleri farklı türlerin iç içe geçmiş hali bekliyor. Kalben’li gecede bizi bekleyen, kendi romanı olan bir albüm olan Eski Dünyanın Yangını.

Kalben’in müzisyen tarafını yazarlığıyla buluşturup 13 şarkılık bir albümle bütünleşti. Kalben’den önce ise sahnede daha önce Selda Bağcan ile ortak çalışmalarıyla da bilinen Boom Pam & Kutiman ikilisi olacak…

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam