Rock'n Roll'un kralı Elvis Presley'in 1968 yılında düzenlediği The '68 Comeback Special adlı konseridir. Konser televizyonlarda da yayınlanmıştır. Bir televizyon showu gibi geçen bu konser de adını altın harflerle yazdırmıştır.

Müzik Dünyasının En İyi Konserleri

Aygün Akdağ

Dünyanın en iyi konserlerini sizler için derledik.

Queen – Wembley

https://www.youtube.com/watch?v=ktYlzVYQbwY

Queen’in efsane konseri. “Magic Tour” kapsamından Londra’da bulunan Wembley Stadyum’unda gerçekleştirilmiştir. Konserde Freddie Mercury kısa bir konuşma yapmıştır ve Queen’in dağıldığına dair dedikodulara kalçasını göstermiş ve ”Onlar buradan konuşuyorlar” demiştir. Bu konser adını altın harfler ile tarihe yazdıran konserlerin başında geliyor.

Michael Jackson – Bucharest

“Dangerous Tour” kapsamında Bükreş’te düzenlenen Michael Jackson konseri, başta Bükreşlilerin sonra da ülke dışından gelenlerin hafızasından silinmedi. 25 Temmuz 2005’te de konserin DVD’si yayınlandı. Bu DVD dünya çapında 950.000 kopya sattı.

Metallica – Moscow

Üniformalı askerlerin bile headbang yaptığı bu konserde 1.600.000 kişi vardı. Metallica’nın 1991 yılında verdiği bu konser grubun en yüksek enerjili konseri olabilir.

Bob Marley – Santa Barbara

https://www.youtube.com/watch?v=imfiY8ZVZ0g

Raggae müziğinin bir numarası Bob Marley’in 1979 yılında Santa Barbara’da verdiği konserdir. Marley bu büyük konserden sadece 2 sene sonra vefat etti.

Nirvana – New York 

https://www.youtube.com/watch?v=VkTJuXjh_g0

Bir başka efsane grup bir, başka efsane konser. Nirvana grubunun 1993 yılında New York’ta düzenlediği konser büyük ses getirenlerden.

Madonna, Britney Spears, Christina Aguilera – VMA

Bir efsane kadın ve sonrasında pop müziğe şekil verecek iki kişi aynı sahnede. Bu muhteşem gösteriyi izlemek insana keyif veriyor.

Pink Floyd – One Of These Days (Live At Pompeii)

Dünyanın en tuhaf ve etkileyici konseri diyebiliriz. Muhteşem bir atmosferde dönemin en kral aletleri ile kendileri çalıp kendileri dinlemiş, bize de kaydı yadigar kalmıştır.

 Elvis Presley – Comeback

Rock’n Roll’un kralı Elvis Presley’in 1968 yılında düzenlediği “The ’68 Comeback Special” adlı konseridir. Konser televizyonlarda da yayınlanmıştır. Bir televizyon showu gibi geçen bu konser de adını altın harflerle yazdıranlardan.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam