cenk erdoğan

İspanyol İşbirliği ile Oluşan Albüm: Bağlantılı Kopukluk

Aygün Akdağ

Yeni nesil perdesiz gitar ustası Cenk Erdoğan ve İspanyol flamenko gitarcısı Rycardo MerenoConnected Disconnection” yani “Bağlantılı Kopukluk” albümünde buluştular. Toplam 8 eserden oluşan albümün ilk parçası “Venusa” tüm dijital platformlarda müzikseverler ile buluşturuldu…

Ülkemizi yurt dışında başarıyla temsil eden Cenk Erdoğan, Anadolu’nun binlerce yıllık ezgilerini günümüze taşımaya devam ediyor. Bu albümde Erdoğan, aynı şekilde ilerleyen Moreno ile bir araya geliyor!

cenk erdoğan

Haritada birbirinden oldukça uzak, tarih ve kültürleriyle ise birbirine oldukça yakın iki ülkenin bu iki cesur müzisyeni ilk kez 2018’de İstanbul’da karşılaştı. 2019’da tekrar bir araya gelen müzisyenler; zengin Türk kültür ve sanatını dünyaya tanıtmayı ilke edinerek Türkiye iş birliği temasına dayalı gezici tek festival Yeldeğirmeni (Windmills) Caz Festivali‘nin kurucusu da olan İspanya – Türkiye kültür elçilerinden Selin Çelik’in öncülüğünde albüm üretim sürecine başladılar.

Cenk Erdoğan kimdir?

1979 yılında İstanbul’da doğdu. Müzik çalışmalarına Özel Kalamış Lisesi’nde Murat Ermutlu ile başladı. 1997 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik bölümüne burslu girmeye hak kazandı. Kamil Özler, Neşet Ruacan ve Şevket Akıncı ile gitar teknikleri ve ifade biçimleri ve Aydın Esen, Ali Perret, Can Kozlu, Kamil Özler ve Lawrence “Butch” Morris ile caz kompozisyon ve aranjman teknikleri üzerine çalıştı. Bu bölümü 2001 yılında birincilikle bitirdi.

2006’dan bu yana çeşitli dizi ve filmlere müzik yapmakta olan Erdoğan, Çağan Irmak’ın Issız Adam filmine yaptığı müzikler ile Yeşilçam Ödüllerinde En İyi Film Müziği ödülünü kazandı.

Erdoğan’ın müziklerini yaptığı diziler arasında Ufak Tefek Cinayetler, İstanbullu Gelin ve Ustura Kemal yer almaktadır. Ayrıca Çocuklar Sana Emanet ve Beyaz Balina filmlerinin de müziklerini yaptı.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam