Yeni Dizi Alarmı: 1899 Geliyor!

Ayşe Aslıhan

Netflix, Dark’ın yaratıcıları Jantje Riese ve Baran bo Odar’ın yeni dizisi 1899 ‘un resmi fragmanını yayımladı!

Uzun zamandır merakla beklenen 1899’dan yeni fragman geldi. Dizi, özellikle göçmen gemisinde yaşanan gizemli olayların detaylarını ortaya seriyor.

Sekiz bölümden oluşan dizi, Avrupa’dan batıya, hatta New York’a uzanan bir gemi yolculuğunu işliyor. Bu sırada gelişen sıra dışı durumları takip ediyor.

1899 dizisi, Londra’dan New York’a yelken açan Kerberos adlı gemideki bir grup göçmenin başına gelen tuhaf olayları konu alıyor. Prometheus adlı terk edilmiş bir gemiyle karşılaşan Kerberos yolcuları, kendilerini içinden çıkılmaz bir durumun ortasında buluyor.

Dizinin resmi tanıtımı için şu sözler kullanılıyor:

“Atlantik Okyanusu’nun uçsuz bucaksız ve tehlikeli sularında bir yolculuğa çıkan Kerberos adlı geminin yolcuları… Ve hayatlarının en büyük gizemiyle karşılaşmak üzereler! Dark’ın yaratıcılarının imzasını taşıyan yeni dizi 1899’a kendinizi kaptırmaya hazır olun.”

Dizi göç, ön yargı, bilinmeyene duyulan korku gibi temalara sahip. Dünyanın birçok farklı ülkesinden çeşitli oyuncuyu da bir araya getiriyor.

Dizinin yapım ekibi arasında, yaratıcıları dışında daha önce Dark’ta görev almış başka isimler de bulunuyor. Görüntü yönetmeni Nikolaus Summerer, kurgu editörleri Anya Siemens ile Denis Bachter ve yapım tasarımcısı Udo Kramer, daha önce Dark’ta bir arada görev almışlardı.

Dizinin oyuncu kadrosunda Alexandre Willaume, Aneurin Barnard, Anton Lesser, Lucas Lynggaard Tønnesen. Mathilde Ollivier, Clara Rosager, Miguel Bernardeau… Richard Hope ve Jonas Bloquet gibi isimler yer alıyor.

Dark’ın yaratıcıları Baran bo Odar ve Jantje Friese’nin gizemli dizisi, 17 Kasım’da yayında olacak. Prömiyerini geçen Eylül ayında Toronto Uluslararası Film Festivali’nde yapan dizi dikkatleri üzerine çekiyor.

 

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam