yilbasi

Şok Olacaksınız: Yılbaşı Temalı 9 İlginç Dünya Rekoru

Ayşe Aslıhan

Herkes yılbaşı günü eğlenmeye odaklanırken, bazıları yılbaşı rekorları kırıyordu…

Bazı insanlar yılbaşı gününü en sevdikleri filmleri ve dizileri izleyerek, hediyeler satın alarak ve aile ile birlikte kaliteli ve eğlenceli zaman geçirerek kutlar. Ancak, diğerleri ise yılbaşı temalı dünya rekorları kırıyor! Bu nedenle en ilginç yılbaşı dünya rekorlarını sizler için sıraladık.

1. En büyük “Nightmare Before Christmas” koleksiyonu

Yılbaşı rekorları

Yılbaşı rekorları listemizin başında sevilen film Nightmare Before Christmas ile ilgili bir dünya rekoru yer alıyor. %95’lik Rotten Tomatoes puanına sahip olan Nightmare Before Christmas, herkesin yılbaşı filmleri listesinde var. Ancak Çin’de yaşayan William Wong için bu bir takıntı olmuş.

William Wong, şu anda en fazla Nightmare Before Christmas temalı eşyaya sahip olduğu için dünya rekorunu elinde tutuyor. Koleksiyonunda tam olarak 2.020 eşya var!

1993 yılında başladığı koleksiyonunda iğneler, mücevherler, mini figürler, Noel süsleri, giysiler ve hatta bir tuvalet kağıdı tutucusu bile var!

2. Yılbaşı baskısı için poz veren eski Playboy modeli

Patricia Paay

Patricia Paay, Aralık 2009’da Playboy Hollanda’nın Noel Sürümü için poz verirken bir dünya rekoru kırdı. 60 yaşındayken kameralara poz veren Patricia Paay, Playboy fotoğrafçıları için poz veren en yaşlı model oldu. Bu, daha önceden Playboy dergisi için 1984 ve 1996 yıllarında poz veren modelin üçüncü çekimiydi.

Baskı, bir kır evinin ormanında çıplak koşan Paay’in fotoğraflarını içeriyordu. Ancak dergi 2016’da yapılan bir duyuru sonrasında çıplak fotoğraf yayınlamayı bıraktı.

3. En büyük gizli Noel Baba oyunu

Yılbaşı rekorları

Noel Baba oyunu (Secret Santa), yurtdışında çok seviliyor ve oynanıyor. Yılbaşında herkesin en sevdiği oyun olan gizli Noel Baba, yılbaşı hediyelerini isimsiz olarak vermek demek oluyro. Amerikalı hayırsever Larry Dean tarafından ortaya çıkmıştır.

En büyük gizli Noel Baba oyununun dünya rekoru şu anda ABD’deki Lexington Katolik Lisesi’ndedir. 2013 yılının yılbaşında tam olarak 1.463 öğrenci ve öğretmen oyuna katılarak dünya rekoru kırdı!

4. Ökse otunun altında öpüşme rekoru

Öpüşme

ABD’li bira şirketi Anheuser-Busch, bayram sezonu kutlamaları sırasında ökse otunun altında öpüşen en çok insan Guinness dünya rekorunun kırılmasını sağladı. Anheuser-Busch şirketi, geçen yıl 7 Aralık’ta 480 çiftin aynı anda öpüşmesini sağlayarak dünya rekorunun sahibi oldu.

5. Aynı anda en fazla kar meleği yapan insan rekoru

Yılbaşı rekorları

Yılbaşı rekorları listemizde olağanüstü bir görüntünün oluşmasını sağlayan bir dünya rekoru yer alıyor. Muhtemelen var olan en iyi Noel temalı fotoğraflardan biri bu fotoğraftır. 2007 yılında 8.692 kişi aynı anda kar melekleri yaptı! Etkinlik, Kuzey Dakota Eyalet Tarih Kurumu tarafından düzenlendi ve yeni bir dünya rekoru oldu.

6. En küçük yılbaşı kartı rekoru

Noel kartı

2017’de İngiltere’deki Ulusal Fizik Laboratuvarı’ndaki bilim adamları, yalnızca 15 × 20 mikrometre boyutunda bir yılbaşı kartı yapmak istedi. Bunun için iyon ışınlarını kullandılar. Kart o kadar küçüktü ki, yaratıcıları kartı katlamak ve iç tarafına bir selam mesajı asmak için çok uğraştılar. Platin kaplı silikon nitrürden bir alt tabaka kullanmak zorunda kaldı.

Kartın hazırlanmasına yardımcı olan Dr. David Cox, kartın ‘bu ölçekte malzeme araştırmalarında kaydedilen ilerlemeyi gösterdiğini’ söyledi.

7. Noel Baba’nın elflerinin büyük buluşması

Yılbaşı rekorları

Tayland’da toplam 1.762 kişi Noel Baba’nın elfleri gibi bu olayı kutlamaya karar verdi. Etkinlik, 2014 yılında Siam Paragon Development Company tarafından çok katı protokollerle birlikte düzenlendi. Aslında sayı daha fazla olabilirdi, ancak 14 kişi kostümleri çizik olduğu için etkinliğe katılamadı.

8. En uzun dilek listesi!

Dilek listesi

Yılbaşı kutlamalarının yapıldığı ülkelerde yaşayan çocukların hepsi Noel Baba’ya dilek listesi yazmıştır. Elbette çocuklar dilek listelerini tek bir A4 kağıt ile sınırlı tutmuşlardır… Ancak 2017’de Beijing Hyundai ve Çin’deki Mohe Turizm Bürosu kolları sıvadı. 124.969 dilekten oluşan bir dilek listesi yapmak için birlikte çalıştı. Listenin tamamlanması tam olarak 6 gün sürdü.

9. En hızlı pişmiş hindi kesme rekoru

Yılbaşı rekorları

Geldik yılbaşı rekorları listemizin sonuna… En hızlı pişmiş hindi kesme rekorunun bir şefin elinde olduğunu düşünüyorsanız, asla öyle değil! Paul Kelly, 2009 yılında pişmiş bir hindiyi 3 dakika 19.47 saniye içinde keserek dünya rekorunun sahibi oldu.

Kelly aslında bir hindi çiftçisi ve yarışmaya organik hindi şirketi KellyBronze’nin 25. yıl dönümünü kutlamak için ev sahipliği yaptı. Paul ayrıca, en kısa süre üç pişmiş hindi kesme rekorunun da sahibi.

 

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam