Cem Yılmaz

Cem Yılmaz’ın Kendi Filmlerinde Yan Rol Olduğu 7 Karakter

Ayşe Aslıhan

O, her dönemde güldürü yeteneğiyle, kurgu zekasıyla, birbirinden başarılı filmleriyle, yani on parmağında on marifetiyle karşımızda… Almadığı uçaktan aşk hayatına kadar konuştuğumuz Cem Yılmaz; beyaz perdenin de, mizahın da vazgeçilmez ismi. Öyle yetenekli ki, kendi filmlerinde baş rol olsa da, olmasa da; yan karakterlere hayat veriyor ve yıllarca bu karakterlerle de anılıyor… Kılıktan kılığa, rolden role bürünen Yılmaz; üzerine yapışmayan ama kendisine çok yakışan rolleriyle, bu listede.

1- Cem Yılmaz‘ın can verdiği en enteresan karakterle başlıyoruz… Bob Marley Faruk’un bilim kurguya küsmesine neden olan sahnede yer alan fenomen yapımcı Erşan Kuneri: “Bastır hemen afişi!”

2- AROG filminde Aragonluların bilim ve icat karşıtı diktatörü Kaaya: “Yalan! Sen değilsin, başkası o!”

3- Cem Yılmaz‘ın Ali Baba ve 7 Cüceler filminin kötü adamı olan Boris Mancov, oldukça soğukkanlı, acımasız ve eğitimli bir katil: “Nece konuşuyor bunlar?”

4- Cem Yılmaz’ın canlandırdığı en popüler yan karakterlerden biri olmanın şöhretini sonuna kadar hak eden Komutan Logar: “Dünyalılardan tiskiniyorum!”

5- Yılmaz’ın yapımcılığını yaptığı Deli Aşk filminde küçük rolüyle yer almış hafif çatlak Psikolog Şefik Ercan.

6- Pek Yakında filminin ifadesiz, mimiksiz korsan CD mafyası Beşir: “Avatar’da bir ağaç vardır…”

7- Kuna’nın, Logar’a imalı bir şekilde “Dünyalılardan neden bu kadar nefret ediyorsun?” sorusunun cevabında yer alan sıcakkanlı masum GORAlı Kubar… 14 Temmuz 1789, yani geçtiğimiz gün, onun dünyaya inişinin 230. günüydü!

Ayrıca…

Kendi filmleri dışında konuk olduğu filmlerden olan Organize İşler’deki psikopat mafya babası Müslüm Duralmaz: “Bir, dayak nedir? İki, neden atılır?”


Ve son olarak, bir efsane olan Vizontele filminden Fikri!

“Zeki Müren de bizi görecek mi?”

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam