Gezgin Sokak Fotoğrafçısı: Engin Güneysu

burcinturna

Engin Güneysu 1981 yılında Türkiye, Samsun’da doğdu.


Fotoğrafçılık kariyerine 2004 yılında İzmir’de, Cena Reklam Ajansında fotoğraf editörü olarak başladı, yine aynı yıl içinde Bodrum’un Kalbi dergisi ve 2004 Turkey/izmir/Çeşme Guide kitabının fotoğrafçılığını yaptı.

#cuba #matanzas #agencelejournal #shotoniphone #iphone7plus #everydayeverywhere #streets_storytelling

Engin Güneysu (@enginguneysu)’in paylaştığı bir gönderi ()

2006-2007 arasında Türkiye/Samsun’da Eğitim Gönüllüleri Parkında, aralıklı olarak çocuklara yönelik fotoğraf eğitimi verdi.

2008 Uluslararası National Geograhic Fotoğraf Yarışması Türkiye ayağında, gezi kategorisinde ikincilik ödülü aldı. Bununla birlikte eserleri birçok yarışmada ödül, derece, sergilemeye hak kazandı.

Fotoğrafları 2011’de açılan Türkiye fotoğraf müzesi özel koleksiyonunda yer alıyor…

Bu gönderiyi Instagram’da gör

Nice yıllara Ara Güler . #turkey #istanbul #araguler

Engin Güneysu (@enginguneysu)’in paylaştığı bir gönderi ()

On yıldır kendileri için fotoğraf çektiği Türk Hava Yolları dergisi olan Skylife Magazin’de fotoğraf editörlüğü yaptı, bu dergi için halen danışmanlık yapmaya devam ediyor.

Şu sıralar çeşitli dergiler için editoryel işler çekip 2012’den bu yana Agence Le Journal fotoğraf ajansı bünyesinde fotografçılık yapıyor.

Sokak Fotoğrafçılığı ve Mobil Fotoğrafçılık üzerine yurt içinde ve dışında atölyeler düzenlemekle beraber bu günlerde fotoğraf kitabı ve belgesel video çalışmalarına ağırlık veriyor.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam