Irak

Yepyeni Bir Film: Savaşın Bilinmeyen Yüzü, Danny Boy

Ayşe Aslıhan

Gözlerinizi bir saniye bile ekrandan ayıramayacağınız, gerçek hayat hikayesinden esinlenen İrlanda yapımı BBC draması Danny Boy; Irak savaşı, askeri şiddet ve yasadışı cinayetlere ışık tutuyor.

Başrollerinde Anthony Boyle (The Lost City of Z, Pillow Talk) ve Toby Jones’un (Detectorists, Tinker Tailor Soldier Spy) yer aldığı Danny Boy geliyor! Senaristliğini BAFTA ödüllü Robert Jones’un üstlendiği filmin yönetmen koltuğunda Sam Miller oturuyor. 

Bu heyecan dolu 2021 yapımı filmde, Danny Boy Savaşı ardından Irak’ta savaş suçları ve cinayetleri işlemekle itham edilen İngiliz askerlerinin arasında yer alan Brian Wood’un (Boyle) hikayesini izliyoruz.

Savaşta gösterdiği başarının ardından halkın gözünde bir kahraman ilan edilen Brian, kendini büyük bir suçun merkezinde buluyor. Brian, bu suçlamalarla birlikte başlatılan Al-Sweady soruşturması sırasında azimli insan hakları avukatı Phil Shiner (Jones) tarafından o güne kadar hatırladığı her şeyi yeniden incelemeye zorlanıyor. Hayatı boyunca eşine, oğullarına ve emekli asker babasına örnek bir adam olmaya çalışan Brian, bu büyük soruşturmayla birlikte hayatın zorlu gerçekleriyle yüzleşiyor.

Temmuz ayında BBC First, Danny Boy ve daha nicesi ile dolu dolu!

Temmuz ayında yayına giren BBC First içerikleri, Danny Boy ile sınırlı kalmıyor. Başrollerinde Lily James ve Emily Beecham’ın yer aldığı, dönem kostümleri ve senaryosuyla sezonun en iddialı dizilerinden biri olan The Pursuit of Love 13 Temmuz’da yayında. Emekli dedektiflerin çözülmemiş suçları yeniden araştırdığı dizinin son sezonu da yolda… Tamzin Outhwaite, Nicholas Lyndhurst, Amy Nuttall, Bernard Cribbins, Tracy-Ann Oberman gibi yıldız oyuncularıyla izleyicileri ekrana kilitleyen polisiye dramı New Tricks’in 12’nci ve son sezonu, 17 Temmuz’da BBC First’te izleyiciyle buluşuyor.

Yepyeni içerikleriyle sıcak yaz günlerini daha keyifli hale getiren BBC First; izleyicilerine heyecan, gerilim ve romantizm dolu bir Temmuz ayı vadediyor.

Etkileyici anlatımıyla dikkat çeken Danny Boy ise Digitürk ve Tivibu platformlarında yer alan BBC First ekranlarında olacak. Tarih olarak ise 14 Temmuz Çarşamba 23:00’de yayınlanacak.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam