game of thrones

Game of Thrones Serisinin Altıncı Kitabı Çıkıyor!

Suna Simge Çakmak

Game Of Thrones serisinin yazarı George R.R. Martin, serinin altıncı kitabının 2021 yılında okurları ile buluşacağını söyledi.

Kitaptan uyarlanma dizisi ile hayatımızda en az bir defa izlediğimiz veya denk geldiğimiz Game Of Thrones’tan serinin kitabının yayınlanacağı tarih duyuruldu. Dünyanın dört bir yanındaki fantastik edebiyat okurlarının büyük ilgisini çeken Game of Thrones serisinin altıncı kitabının 2021 yılında yayımlanacağı belirtildi. Açıklamayı ise, serinin yazarı George R.R. Martin yaptı. Epik bir fantezi roman serisi olan bu kitapların altıncısı okuru tarafından merakla bekleniyor.

Martin, dünyayı etkisi altına alan corona virüsü salgını sebebi ile karantina sürecini evinde kitap yazarak geçirdiğini belirtti. Game of Thrones serisinin altıncı kitabının 2021 yılında yayımlanacağı kaydetti. “Kitap çok heyecanlı olacak, 2021’e iddialı geliyoruz,” diyen Martin, “Corona virüsü sürecinde evde olmam kitap üzerine daha çok yoğunlaşmam açısından oldukça faydalı oldu.” şeklinde bir cümle kurdu.

Amerikan yazar George R. R. Martin‘in yazmakta olduğu epik fantezi roman serisi Buz ve Ateşin Şarkısı‘nın ilk romanıydı. İlk defa 6 Ağustos 1996’da yayımlandı. Roman, 1997 Locus Ödülü’nü kazandı. Ayrıca 1998 Nebula Ödülü ile 1997 Dünya Fantezi Ödülü’ne aday gösterildi. Romandaki Daenerys Targaryen bölümlerini içeren Blood of the Dragon kısa romanı, En İyi Kısa Roman dalında 1997’de Hugo Ödülü’nü kazandı. Ocak 2011’de roman, New York Times en çok satanı oldu. Temmuz 2011’de bir numaraya yükseldi.

Romanda, çeşitli bakış açısı ve olay örgüsü mevcuttu… Martin, önemli Westeros, Duvar ve Targaryen hanedanlarını tanıtarak giriş yapmakta.

Romana dayanılarak ticari kart oyunu, masa oyunu ve rol yapma oyunu gibi birçok yan ürün piyasaya sürüldü. Ayrıca 17 Nisan 2011’de ilk bölümü yayınlanan aynı adlı HBO dizisinin ilk sezonu romana dayanılarak uyarlandı.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam