sinema

Türkiye’de İlk Korona Virüs Filmi Çekildi!

Suna Simge Çakmak

İlerleyen yıllarda korona virüsü anlatan ve konu edinen birçok dizi, film ve belgeselin yapılacağı kesin; ama bizim de artık yerli bir #COVID19 filmimiz var!

1 Aralık 2019 tarihinde Çin’in Hubei bölgesinin başkenti olan Vuhan’da çeşitli hastaların belirli bir neden olmaksızın gelişen ve tedavi ile aşılara cevap vermeyen bir zatürre görülmesi üzerine #COVID19 olarak adlandırılan yeni bir koronavirüs teşhis edildi. Kişiden kişiye bulaşabilen virüsün bulaşma oranı, 2020 Ocak ortasında büyüme gösterdi. İlerleyen zamanlarda Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya-Pasifik’te yer alan çeşitli ülkelerde yaşanan virüs vakaları rapor edilmeye başlandı ve 11 Mart 2020’de Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel salgın ilan edildi. Türkiye’de de #COVID19 vakasının ilki, Sağlık Bakanlığı tarafından 11 Mart 2020’de açıklandı.

Dünyayı etkisi altına alan korona virüsü konu edinen, Kanadalı yönetmen Mostafa Keshvari‘nin yönetmenliğini üstlendiği ilk film Corona‘dan sonra; şimdi de Türk yapımı olan “Corontina” gündemde!

Can Sarcan‘ın yönettiği yeni Türk salgın filmi oldukça konuşulacağa benziyor. Tamamı İngilizce çekilen “Corontina” adlı filmin sonbaharda vizyona girecek olması bekleniyor. Filmin başrolünde ise Ayşe Akın yer alıyor.

Snobmagazin’in haber ve verilerine göre; Türkiye’nin korona virüs konulu ilk sinema filmi tamamlandı. Yapımcılığını Bilal Kalyoncu’nun üstlendiği “Corontina” isimli filmin çekimleri 3 hafta sürdü. Çekimlerin bir bölümü sokağa çıkma yasağının uygulandığı günlerde, Taksim’de, İstiklal Caddesi’nde yapıldı.

“Corontina” filmi, ölümcül salgını; 1 milyon dolar gibi bir ödülü olan televizyon yarışmasına katılan 8 kişinin öyküsü üzerinden beyaz perdeye taşıyacak.

Filmin konusu ise şöyle

Dünyanın dört bir yanından gelen 8 yarışmacı, dış dünyayla iletişimleri olmadan, kameralarla dolu bir evde 1 milyon dolarlık büyük ödül için kıyasıya bir yarışın içine girerler.

Yaşadıkları olağandışı durumlar sonrasında yarışma evini terk etmek zorunda kalırlar. Dışarı çıktıklarında ise bıraktıklarından çok farklı bir dünyayla karşılaşacaklardır. Victoria Walker (Ayşe Akın), hakikati öğrenmek ve hayatta kalmak için diğer yarışmacılarla birlikte büyük bir savaş verir.

Büyük ödülü kazanmak uğruna başlayan bu yarış, yarışmacılar için hayatta kalma mücadelesine dönüşürken, acaba bütün bu yaşananlar formatın bir parçası mıdır?

Fragmanı henüz yayınlanmayan film izleyiciyi oldukça meraklandırdı. Eylül’de vizyona girmesini beklediğimiz filmin fragmanı yayınlandığında burada olacak!

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam