Rubato’dan Yeni Albüm: “Üç” Yayında!

Ayşe Aslıhan

‘İki’ isimli albümlerinden sonra, albüm çıkartmak için iki yıl “demlenen” grup Rubato, yeni albümleri ‘Üç’ü sevenleriyle buluşturdu!

Uzun zamandır birçok sanatçıyla yaptıkları düetlerle YouTube’da kulaklarımızın pasını silen Rubato, yeni albümleri ile karşımızda.
Solo vokal ve çelloda Özer Arkun, ud, cümbüş, gitar ve solo vokalde Fatih Ahıskalı, klarnet ve soprano saksafonda Göksun Çavdar ve bas gitarda Eralp Görgün’ün yer aldığı; müzik kariyerlerine “Rubato” olarak başarılı bir şekilde devam eden grup üyeleri; sürpriz isimlerle çalıştığı albümleriyle de iddialı.

FATMA TURGUT İLE DÜET

Geçtiğimiz yaz Harbiye Açık Hava konserinde Rubato’nun sahnede de misafir ettiği Fatma Turgut, Sezen Aksu‘nun çok sevilen şarkısı ‘El Gibi‘yi Özer Arkun ile birlikte seslendirdi.
Albümde toplamda üç tane Sezen Aksu şarkısı var:  “Şıngırdak Yarim”, “Üşüdüm” ve “El Gibi”.

SILA, HÜSNÜ ARKAN VE DAHA NİCESİ

Albümde, Fatih Ahıskalı’nın seslendirdiği ‘Ben Ağlarsam’ şarkısının sözleri Hüsnü Arkan’a, Özer Arkun’un seslendirdiği ‘Hiç‘in sözleri ise Sıla Gençoğlu‘na ait.
Ayrıca, sözü ve müziği Ali Atay‘ ait olan “Yalan”, sözleri Ömer Faruk Güney’e müziği Namık Nagdaliova’ya ait “Senden Başka”, Kayseri yöresine ait ve Emir Aldemir tarafından derlenen anonim eser “Süpürgesi Yoncadan” da albümün dikkat çeken şarkılarından.

Albümün tamamı ise şöyle:

 

İLK KLİP: “ALMA AHIMI”

9 şarkıdan oluşan albümün çıkış ve ilk klip şarkısı sözü ve müziği Erdem Ergün’e ait olan ve daha önce kendisinin de seslendirdiği “Alma Ahımı” oldu. Grup üyelerinin ilk kez ayrı ayrı performans sergiledikleri klip; Maltepe’deki eski bir fabrikada Kemal Başbuğ yönetmenliğinde 15 saatte tamamlandı.

Keyifli dinlemeler!

 

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam