Ebru Cündübeyoğlu’nun İlk Romanı Geliyor: “Ferda”

Ayşe Aslıhan

1970 Türkiye Güzelleri’nden Hülya Cündübeyoğlu’nun tek çocuğu olan, tiyatro sahnelerinin başarılı ismi, oyuncu Ebru Cündübeyoğlu; ilk romanı ‘Ferda’yı, 18 Ocak’ta kitap severlerle buluşturacak.

“AŞILI KOLUM” VE CÜNDÜBEYOĞLU’NUN KALEMİ

İlk kitabı “Aşılı Kolum”, bir şiir kitabıydı. Kitaba ismini veren şiiri bile, Cündübeyoğlu’nun kaleminin ne kadar yalın ve içten olduğuna kanıt oldu.

Uzun teneffüste
Gri okul bahçesindeki
Siyah beyaz koşuşturmanın
Tam ortasındayım

Ve sen aşılı kolumsun.

Merak uyandıran kurgusu ile dikkat çeken “Ferda” ise; kendisi de bir yazar olan Alzheimer hastası bir kadının hikâyesini anlatmakta. Hep Kitap logosu ile piyasaya sürülecek olan kitap, 18 Ocak’ta raflarda olacak.

 

 

VE “FERDA”

Emekli felsefe hocası Ferda, Şile’de tek başına yaşamaktadır. Yazdığı fantastik romanlarla edebiyat dünyasında kendine hatırlı bir yer edinen Ferda gitgide yazmakta zorlandığını, soyut düşünme yeteneğini kaybetmeye başladığını fark eder. Yazdıklarının arası iyice açılmaya başlayıp birtakım unutkanlıklar da baş gösterince doktora gitmeye karar verir. Konulan teşhis, hayatının iplerini sıkı sıkı tutmaya alışkın, yaşamını beyniyle yöneten Ferda için tam bir yıkım olur. Alzheimer beynini tamamen ele geçirip bedenini boş bir kabuk haline getirmeden harekete geçmek zorundadır. Canından çok sevdiği kızına yük olmamak Ferda için hayat memat meselesidir artık.

 

EBRU CÜNDÜBEYOĞLU KİMDİR?

Yeni kitabı için oldukça heyecanlı olan Ebru Cündübeyoğlu,  10 Eylül 1974 yılında Almanya’nın Heilbronn şehrinde doğdu. Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nü bitirdi. 1993 yılında Türkiye 4. Güzeli seçildi. Kariyerine de 1993 yılında televizyon sunuculuğuyla başladı. 1997 yılına kadar pek çok programın yapım ve sunumunda yer aldı. Televizyon dizileriyle başlayan oyunculuğu sahneye taşıyıp 1999’da tiyatro dünyasına adım attı. 2005 yılında Aşılı Kolum adlı şiir kitabı yayımlandı. Sanatçının 2013 yılında çıkardığı bir de müzik albümü var.
Bir kız çocuğu annesi olan Cündübeyoğlu, gerek kamera karşısında, gerek tiyatro sahnesinde yer alarak seyircisiyle buluşmaya devam etmekte.

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam