Cesur Yeni Dünya: İstanbul 2099

Ayşe Aslıhan

İstanbul 2099

Kutlukhan Kutlu ve Aslı Tohumcu tarafından derlenen ve on altı yazarın kaleme aldığı 21. yüzyıl sonu İstanbul’una dair on altı çarpıcı öykünün yer aldığı İstanbul 2099, Doğan Kitap etiketiyle yayımlandı.

İstanbul 2099, on altı yazarın kaleminden 21. yüzyıl sonu İstanbul’una dair on altı çarpıcı tasavvur içeriyor. Toplumsal, mimari, teknolojik, hatta bazen coğrafi açıdan farklı on altı yeni İstanbul. Bir ömür kadar uzak ama dünün ve bugünün tüm İstanbulları kadar tanıdık ve yakın. Müstakbel İstanbulların cesur yeni dünyasına hoş geldiniz!

Kitapta yer alan yazarlar: Aslı E. Perker, Tayfun Pirselimoğlu, Barış Müstecaplıoğlu, Deniz Tarsus, Engin Türkgeldi, Afşin Kum, Sabri Gürses, Mehmet Açar, Doğu Yücel, Cem Akaş, Gülayşe Koçak, Altay Öktem, Murat Uyurkulak, Elif Türkölmez, M. Berk Yaltırık, Hakan Bıçakcı.

William Gibson, seksenli yıllarda yazdığı bilim-kurgu romanı Neuromancer’da İstanbul’u hep aynı kalan kent olarak tarif etmişti. O kitabın üzerinden geçen çeyrek yüzyılda baş döndürücü hızla değişti şehir. Peki taşı, toprağı, suyu ve canı yerinden oynatan bu değişimin bizi nereye götüreceğini tahayyül ediyoruz? Bu kadim kent iki bin yıl önce de hikayeleriyle ve anlatıcılarıyla buradaydı, 21. yüzyılın kapanışında da öyle olacak ama nasıl bir suretle?

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam