Nova Norda

Nova Norda’dan Esaslı Bir ‘Mood’ Şarkısı: Cehennem

Ayşe Aslıhan

Nova Norda, Korhan Futacı iş birliğinde yeni teklisini dinleyicileriyle paylaştı. “Cehennem” isimli yeni tekli, tüm dijital platformlarda yayında!

Bir önceki teklisi “Bakma Bana Öyle“nin devamı niteliğini de taşıyan “Cehennem” yayında! Bu şarkı ile Nova Norda, salgın döneminde yaşadığı korkularla yüzleşmekten, dünyaya üzülmekten, içinde bulunduğu coğrafyada sıkışmış hissetmekten gelen bıkkınlığını anlatıyor. Ayrıca tüm bu korku ve kargaşayı barındıran dünyaya karşı öfkesini de haykırmış oluyor.

Nova Norda’nın modern soundu, Ufuk Kevser prodüksiyonu ve Korhan Futacı solosunu barındıran şarkının miksi Ufuk Kevser ve Can Paşa’ya mastering’i ise Ufuk Kevser’e ait. Saksafonda ise yine Korhan Futacı var!

Her birimiz, sosyal medyaya ve telefon ekranlarına artık 16:9 televizyonlardan daha aşinayız… Bu durum göz önünde bulundurularak Erdem Topsakal yönetmenliğindeki müthiş klip, “story” boyutlarıyla düzenlenmiş.

Depresyon hırkalarımızı yaktıran “Cehennem” şarkısı ile ilgili Nova Norda’nın açıklaması ise şöyle…

“Cehennem, hayata karşı hevesini yitirmiş birinin dünyaya yönelttiği öfkeyi konu alıyor. 2020’de pandeminin başlangıcından dört ay sonra yazdığım bu parça, dünyanın alt üst oluşu, hayatlarımızın tehlike altına girişi, konserlerin iptal oluşu ve evlere hapsoluşumuzla birlikte bir müzisyen olarak içimde büyüyen çaresizlik hissinin; hayatla, dünyayla, insanlıkla ilgili her şeye karşı duyduğum büyük bir öfkeyle dışarı çıkan derin bir depresyonun ürünü. Hayatımda ilk kez böyle hissettiğim bir dönem geçirdiğim için kendimi anlamakta güçlük çekerken, yapabileceğim en iyi şeyin bu hisleri bastırmak yerine şarkılara dökerek dışarı çıkmalarına izin vermek olduğunu düşündüm. Bu nedenle Cehennem’i, Bakma Bana Öyle’nin daha agresif, daha sert ve gücenik bir akrabası, zehirli bir dönüşüm geçirmiş bir devam şarkısı olarak görebiliriz.”

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam