kırk yalan

Yeni Sinema Filmi: Kırk Yalan

Suna Simge Çakmak

Yönetmenliğini Hamdi Alkan‘ın üstlendiği yeni sinema filmi Kırk Yalan bugün sinemalarda..

Yeni sinema filmi Kırkyalan sonunda vizyonda. Oğuzhan Uğur, Timur Acar, Sinan Bengier, Ferdi Sancar, Hakan Meriçliler, Ataberk Doğan, Melis Sabah, Zeynep Alkan perdede. Gülmekten kendimizi alamayacağımız filmin senaristliğini ise Rüyhan Duralı ve Jerry Kyoungbou Ko üstlendi.

Galası yapılan filmin büyük beğeni toplayacağı aşikar. Adına yakışır bir şekilde kırk yalanın döndüğü filmin konusu ise şöyle:

Sadık, Halime’nin babasını ikna etmiştir ve sonunda sevdiği kızla evlenebilecektir. Sadık’ın çocukluk arkadaşları kutlama için düğünden önce Pınarhisar’a gelirler ve kına gecesi buluşup kendi aralarında bir kutlama yapmaya karar verirler. Masadakiler mezeleri beğenmeyince Tahsin arkadaşlarına Afrika armudu marulayı ikram eder. Marula meyvesini yiyen herkes hayatlarının en kötü ve en komik sarhoşluğunu yaşarlar. Bundan sonra Pınarhisar’da hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

Oyuncuların filmdeki karakterleri

Oğuzhan Uğur : Tahsin

Timur Acar : Kamil

Sinan Bengier : İmam

Ferdi Sancar : Koray

Hakan Meriçliler : Pavyoncu

Ataberk Doğan : Sadık

Melis Sabah : Halime

Zeynep Alkan : Natalie

Hamdi Alkan kimdir?

1990’lı yıllarda TRT’de başlayan “3 aşağı 5 yukarı” adlı programla TV dünyasına adım attı. TRT’de ve birçok özel kanalda skeçler ve komedi programları yapan Hamdi Alkan, “Reyting Reyting” “Reyting Hamdi” ve “Hamdi Alkan TV” adlı komedi programlarını yapmaya devam etti. O yıllardan beri çok sayıda filmde yapımcı, senarist, yönetmen ve oyuncu olarak yer aldı. Son olarak 2018 yılının Temmuz ayında başlayan “Geleceğin Starı” adlı yarışmada jüri olarak yer aldı. “O Hayat Benim” dizisinin de yönetmen koltuğunda oturan Hamdi Alkan Hayat Bazen Tatlıdır, Gurbette Aşk, Aşk Emek İster, Kendimize Doğru, Öğretmen Kemal, Arka Sıradakiler ve En İyi Arkadaşım gibi pek çok sevilen projede yönetmen olarak yer aldı.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam