Prenses Diana

Prenses Diana Neden Koluna İki Saat Takardı?

Ayşe Aslıhan

Diana Spence 1981 yılında Prens Charles ile evlenerek Galler Prensesi oldu. Ancak ne yazık ki bir ikon haline gelen Diana, evliliğinde umduğu mutluluğu bulamadı. Kraliyet Ailesinin katı kurallarına karşı hep bir duruş sergileyen Diana’nın hayatı, ne yazık ki trajik bir kazayla son buldu… Diana, özellikle yaptığı sosyal sorumluluk projeleriyle ve halka yakınlığı ile tanınıyordu. Halk Diana’yı çok seviyordu. Genç prensesin evliliğinde de beklediği tek şey, sevilmekti. Ancak bu ilişki biraz daha karmaşıktı. Diana; Prens Charles ile 1996 yılında evliliğini sonlandırmasının ardından BBC’ye bir röportaj vermiş ve evliliğinin iç yüzünü anlatmıştı. Sevgi dolu bu kadın, evliliği boyunca çok çaba sarf etti. Prenses Diana, sevdiği insanlara karşı duygularını ifade etmeyi severdi… Ve bileğinde iki farklı saat taşıyordu! Peki ama nedendi?

İki saat, tek kolda.

Prens Charles ve Prenses Diana’nın nişanlanmasının ardından kısa bir süre sonra çekilen bir fotoğrafta Diana’nın iki farklı saat taktığı görülüyor. Ayrıca yine Prenses Diana’nın, nişanlısını Windsor’daki Guards Polo Club’da polo oynarken izlediği sırada çekilen fotoğrafında da bu detay mevcut… Yani Diana, bir koluna iki saat birden takıyordu!

prenses diana

Çünkü fotoğrafta koyu kayışlı olan saat, eşi Prens Charles’a ait. Prenses Diana, Charles’ın saatini bir hatıra olarak taktığını ve ona iyi şans getirdiğine inanıyordu.

Evlilikleri uzun sürmese de ve Diana’nın bu evlilikte ne denli mutsuz olduğu konuşulsa da bu jest aslında ilişkilerinde kesinlikle en azından başlangıçta sevgi ve hassasiyete sahip olduklarını gösteriyor.

Trajik ve ikonik bir hayat hikayesi…

Diana ve Charles’ın 1981 yılında başlayan evlilikleri 1996 yılında sona ermişti. Diana Spencer ise bu süreçte Prens Charles tarafından olmasa da halk tarafından çok sevilmişti. Hayata veda etmesi de, magazinsel bir olayın ardından yaşadığı trajik bir trafik kazasıyla olmuştu.

Diana, İngiltere prensesi olmak için gereken çoğu şeyi yapmamış olsa da, halkın prensesi olmayı başardı. Diana Spencer, düğün gününde de Kraliçe tarafından kendisine verilen tacı giymeyi reddetmişti. Bunun yerine uzun yıllar ailesinde olanı seçti…
Çünkü, aile değerleri bunu gerektiriyordu.

prenses diana

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam