Karma Tavsiyesi: Kuş Tüyü Sesiyle Simge Pınar

Ayşe Aslıhan

“Gerçekleşirken hayallerin hep yanında olacağım
Kıyıda köşede kalmış güzellikleri hatırlatacağım…”

Bize kıyıda köşede kalmış güzellikleri hatırlatır gibi söylediği şarkılarıyla Mor ve Ötesi grubunun vokalisti Harun Tekin‘in de desteklediği genç müzisyen: Simge Pınar.

1991 yılında İstanbul’da doğan genç müzisyenin müziğe olan ilgisi ve yeteneği çocukluktan… İlkokul ve lise eğitiminden sonra Koç Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nde son sınıfta okurken, o dönemde Gümüşlük Akademisi’nde Harun Tekin‘in gerçekleştirdiği atölyede çalışmaya başladı.

İşinin son gününde cesaretini toplayarak bir şarkısını dinletti ve Harun Tekin’in “Sen müzik yapmalısın!” demesi ve o andan itibaren arkasında durması ile müzik kariyerine adım attı.

“Gülten Akın şiirlerini, yağmurlu günlerde Moda’da uzun yürüyüşleri ve yolda bulduğu iskambil kartlarını toplamayı seviyorum.”
-Simge Pınar

Kurumsal bir işte çalışmasına rağmen tamamen sevdiği iş olan müzikle ilgilenmek için işi bırakmasının ardından, özellikle Sofar Istanbul’daki performansıyla adından çokça söz ettiren pamuk şekeri sesli Simge Pınar; ilk teklisi ‘Biz Hep Aynı’yı yaz aylarında piyasaya sürdü.

Geçtiğimiz sene ise, ikinci albümü Sangria‘yı bizlerle buluşturdu.

Sofar İstanbul’da ilk konserini veren, kuş tüyü sesiyle dinleyicisini büyüleyen Simge Pınar, sıkı bir edebiyat takipçisi, film aşığı ve kitap sever!

Daha çok dinlemek, daha çok görmek, daha çok bilmek dileğiyle…
Yolu açık ve sesi gibi kuş tüyleriyle dolsun!

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam