Issız Adam

Issız Adam, Yurt Dışında Yeniden Çekilen İlk Türk Filmi Oldu

Ayşe Aslıhan

Çağan Irmak‘ın yönetmeni olduğu birçok film gibi ünlenen Issız Adam, dönemin en çok izlenen filmlerinin olmasının yanı sıra; hala tekrar tekrar izlenen ve konuşulan bir dram filmi. Film, yurt dışında yeniden çevrilen ilk Türk filmi olmasıyla bugün yeniden gündemde.

Baş rollerinde Cemal Hünal ve Melis Birkan‘ı bir çift olarak izlediğimiz film Most Production yapımcılığında 2008 yılında vizyona girmişti. Film, 2.788.550 seyirciye ulaşmıştı. Döneminde adından çokça söz ettiren film, tam 11 yıl sonra bir başarıya daha imza attı ve yurt dışında yeniden çevrilen ilk Türk filmi olarak tarihe geçti.
Yiannis Papadakos‘un yönetmenliğini üstlendiği uyarlama filmde baş rolleri Yiannis Tsimitselis ve Katerian Geronikolou paylaşacak. 16 Aralık akşamı Atina’da gerçekleşecek olan galaya Mustafa Oğuz ve Çağan Irmak da katılacak.

Yunanistan’da yayınlanacak olan film, 1 Ocak 2020’de vizyona girecek.

“Bu fikir ortaya çıktığı andan beri bütün ekip, yapım şirketi, oyuncular ve tabii ben, filmi büyük bir sevgiyle benimsedik. Çağan Irmak’ın olağanüstü senaryosu ve rejisi hepimizi derinden etkiledi. Filmin sadeliği, direktliği, yarattığı yoğun duygular içimize işledi. Atina’yı bugün olduğu gibi gösteren tamamen gerçekçi ve gerçek bir aşk hikayesi. Renkler, kokular ve zamansız melodilerle bezeli bir şehirde birbirinden çok farklı ve uzak iki insan belki de kaderin yardımıyla bir araya gelir… Hayatlarını sonsuza dek değiştirecek bir anda.”
Yönetmen, Yiannis Papadakos

Milyonların aklından silinmeyecek final sahnesiyle Issız Adam, Yunan seyircilerini heyecanlandırıyor.

Issız Adam’ın konusu nedir?

Bir kitap dükkanında tesadüf eseri karşılan, birbirinden tamamen farklı iki karakter olan Alper ve Ada’nın hayatları o günden itibaren bambaşka bir yöne evrilir. Varlıklı Alper önemli bir restoranda, yüksek mertebeli bir aşçıdır. Hayata dair pek bir beklentisi olmayan yalnız adamın tek tutkusu eski plakları dinlemektir. Cinsel hayatı sorunlu olan bu adam aşkı hiç tatmamıştır.
Ada ise hayat dolu, zeki ve sosyal ilişkileri kuvvetli olan münzevi bir kızdır. Hayatını Beyoğlu’ndaki küçük dükkanında diktiği çocuk kostümleriyle kazanmaktadır. Bu iki farklı kişiliğin arasında o ilk anda filizlenen şey, ikisini de yıllar sürecek bir drama doğru sürükler.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam