Kerim Çaplı’nın Kayıp Albümü Ortaya Çıktı

Ayşe Aslıhan

Birden çok enstrümana virtüöz seviyesinde hakimiyeti, vokal yeteneği ve aykırı mizacıyla çağdaş rock tarihimizin “Kerim ağabeyi” olarak anılan Kerim Çaplı’nın Kayıp albümü ortaya çıktı.

Müzik hayatına 1955’ten 1979’a, 30 yaşına dek yaşadığı Amerika’da başlayan; The Monkees ve Jimmy Hendrix başta olmak üzere birçok grup ve müzisyenle çalan Kerim Çaplı, ülkeye dönüşünden vefatına dek sürekli müzikle yaşadı.

Müzisyen bir aileden geliyordu. Annesi opera sanatçısı Azra Gün, babası dünyaca ünlü caz piyanisti Erdoğan Çaplı’ydı. Sayısız şarkı yaptı. Bugün yaptığı o şarkıların nerede olduğu bilinmiyor. Ancak Erekli Stüdyosu’nda kaydettiği 8 parçalık bir demonun varlığı uzun süredir biliniyordu ve bu albümün ne zaman yayınlanacağı merak konusuydu. Albüm kaydı, deha müzisyenin ölümünün ardından ailesine teslim edilmişti.

Kerim Çaplı

Orijinal Kaydın Yanı Sıra Bir de Single

Şimdi bu kayıtlar Arpej Yapım tarafından CD ve plak formatlarında yayınlanıyor. İçinde 5 İngilizce, 1 enstrümantal ve 2 Türkçe parçanın yer aldığı albümdeki tüm enstrümanlar Kerim Çaplı tarafından çalınmış, tüm vokaller ve düzenlemeler Kerim Çaplı tarafından yapılmış.

Kerim Çaplı Project Kayıp, orijinal kayıtlar muhafaza edilerek yayınlandı. Albümün 2 Türkçe parçasından biri olan Muhtacım Sana, sadece orijinal kaydıyla değil aynı zamanda bir single yorumuyla da müzikseverlerle buluştu.

Kerim Çaplı’nın ölümüne dek aynı sahneyi paylaştığı müzisyen arkadaşları İskender Paydaş, Gür Akad, Akın Eldes, Zafer Şanlı ve Taner Öngür’ün yeniden çaldığı parçanın bu single versiyonunu da İskender Paydaş düzenledi.

Parçanın bir başka özelliği ise bu versiyonda Kerim Çaplı’nın oğlu Ahmet Çaplı’nın babasına vokallerde eşlik etmesi olacak. Ahmet Çaplı aynı zamanda Kerim Çaplı Project Kayıp’ın proje yürütücülüğü de üstlendi.

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam