Yeni Dizi Alarmı: You Know Nothing Jon Snow!

Onur Şafak Yücel

Geçtiğimiz günlerde, Game Of Thrones dizisinin yaratıcısı George Martin’in yaptığı açıklamalar sonrası, Game Of Thrones severler büyük bir heyecan yaşadı. 

George Martin, Snow adlı bir projenin yaratıldığını söyledi. Snow projesinin Kit Harington tarafından ortaya atıldığını da ekledi. Kendisinin de projeye dahil olduğunu vurgulayan Martin, Harington’un yeni ekibinin çok iyi olduğunu söyleyerek cümlelerini bitirdi.

Emilia Clarke’da doğruladı!

Clarke, Kit Harington‘un projeye yoğunlaştığını söyledi. Uzun uğraşlar verdiğini de ekleyen Clarke ancak projede Khaleesi olarak olmak istemediğini vurguladı.

Peki, Jon Snow kimdir? Nasıl bir hikayeye sahip?

Snow dizisinin baş kahramanı Jon Snow’un hikayesi ne bilmeyenler, unutanlar veya yeniden dinlemek isteyenler buyurun içeriğe. Dikkat spoiler!

O bir Snow!

Game Of Thrones evreninde, meşru olmayan çocuklara bölgesel olarak verilen bir soy isim Snow. Yüksek bahçede doğan meşru olmayan çocuklara Flower, demir adalarda doğanlara Pyke ve Kuzey’de doğanlara da Snow deniyor. Jon Snow, Ned Eddard Stark’ın gayri meşru çocuğu. Bu nedenle kendisini hiç Stark hanedanına ait hissedemiyor.

Sur’un koruyucusu!

Stark hanesine ait hissedemeyince, Sur’a gidip yemin etme kararı alıyor. Hayattan elini eteğini çekip toprakları korumak için yani. Macerası da böyle başlıyor zaten. Önce eğitimler alıyor ve bu eğitimler onu daha da iyi yapıyor. Gördüğü her kötü olayın karşısında duruyor çünkü Snow babasından böyle öğrendiğini vurguluyor.

Winter Is Coming!

Sur’daki hayatı çok çetrefilli geçen Snow, sur dışına düzenlenen bir seferde yabanılların arasına sızıyor. Zamanla aralarında organik bir bağ gelişiyor. Bu sırada yedi krallık sınırları içinde büyük bir savaş var… Ama Snow gerçek tehlikenin farkında: Akgezenler!

Lord kumandan.

Zamanla, yaptığı iyi hamleler sonrasında Sur’un Lord Kumandanı oluyor ve yabanıllara Sur’u açmaya başlıyor. Artık Snow’un tek derdi Akgezenler oluyor. Bu sırada bir kraliçeyle tanışıyor. Daenerys Targaryen yani Khaleesi. Bu tanışma sonrasında Khaleesi’yi akgezenlerle savaşa ikna ediyor ve bir de aşk filizleniyor aralarında.

Gerçek Kimliğini Öğrenme Zamanı!

Girdiği aşk başını döndürmüşken ki, Jon’a gerçek kimliği açıklanıyor: Aegon Targaryen… Yani Daenerys, sevgilisinin halası! Jon bunu öğrenince şok olmuş olsa da Daenerys’e bağlılığını asla bırakmıyor. Zamanla Daenerys’in delirmeye başlamasıyla Tyrion Lannister ve Varys tahtın Jon Snow’a yani Aegon Targaryen’e geçmesi gerektiği konusunda hemfikir oluyor. Bu da belki de Snow’un kaderini doğrudan etkiliyor.

Kraliçe katili!

Khaleesi’nin acımasızlığı herkesi ürkütmeye başlamışken, Khaleesi artık tahtın sahibi oluyor. Jon bu durumun önüne geçmek için, Khaleesi’yi öldürdü ve Kraliçe katili olarak sürgüne mahkum ediliyor…

“Snow” Dizisi bu olaydan sonrasını anlatacak!

Sürgün sonrasında neler olduğunu anlatacak olan Snow dizisi oldukça merak uyandırıyor. Henüz HBO tarafından onaylanmamış olsa da, Martin’in ve Clarke’ın açıklamaları bize bir fikir veriyor. Merakla bekliyoruz Jon Snow, unutma; “You Know Nothing Jon Snow!”

 

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam