aralık ayı

Winter is Coming: Aralık Hakkında Bilinmeyen 8 Gerçek

Ayşe Aslıhan

Aralık ayında, artık kış kendini iyiden iyiye hissettirir… Her yer, yeni yıl ruhuna teslim olur… Güzel süslemeler, rengarenk ışıklar olur… Her an umutla doldurur insanın içini. Peki bu ayın hissettirdiği tüm güzellikler, gerçekleri neler? Hadi hep birlikte yeni yıla gün saydığımız bu ayın gerçeklerine bakalım!

1. Aralık ayının adı Latince “on” anlamına gelen “decem” kelimesinden gelir. Çünkü Roma takviminde aralık yılın onuncu ayıdır. – Romalılar takvime Ocak ve Şubat’ı eklediklerinde bu ay on ikinci ay oldu. Yine de ismi aynı kaldı.

latince

2. Kuzey Yarım Küre’de Aralık kışın başlangıcına işaret eder; yağmur, rüzgar ve kar zamanıdır.

aralık

3. Anglo-Saksonlar bu ayı “Winter Monat” olarak adlandırdılar. Ancak birçok Anglo-Sakson Hristiyan olduktan sonra, bu aya “Helight Monat” yani kutsal ay adını verdiler. Çünkü İsa’nın doğumu olan Noel aralıkta kutlanıyor.

4. Aralık, her yıl Nisan ayı ile aynı gün biter. Evet, Nisan 2021 bir Cuma günü sona erdi ve bu ayın son günü yani de Cuma gününe denk geliyor.

takvim

5. Bu ayın geleneksel çiçeği, rahatlık, şifa, koruma ve zarafeti simgeleyen nergislerdir.

Aralık

6. Kışın ilk günü 21 Aralık kabul edilir. Bu, yılın en uzun gecesidir. Kuzey Yarımküre’de Kış veya Güney gündönümü olarak adlandırılır.

Bu özel gün ile ilgili bilgilere ve yazdığımız keyifli içeriğe göz atmak isterseniz, sizi şöyle alalım.

21 Aralık: En Uzun Gecede İzleyebileceğiniz 21 Film

7. 28 Aralık, bazıları tarafından yılın en talihsiz günü olarak kabul ediliyor! Bu durum Orta Çağ’da başlamış… Bazıları inanmaya devam ediyor.

8. Bu ay, yılın bittiği aydır! Bu yüzden ister Yılbaşı kutlaması deyin, ister Noel; yılın bitişini ve yeni bir başlangıcı hepimiz umutla karşılarız.

Özellikle bu yıldan sonra 2022‘nin daha iyi geçmesi dileğiyle…

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam