Sonuna Geldiğinizde Küçük Dilinizi Yutacağınız Filmler!

Onur Şafak Yücel

Her film kendi sonuna bir yolculuk gerçekleştirir. 

Gerçekleştirdiği bu yolculuk bazen iyi bazen kötü biter. Her bitiş önceden planlıdır. Bu plan izleyiciye çoğu zaman ipuçlarıyla ima yoluyla geçer. Ancak bazı filmler sonuna kadar bir şey anlatmaz ve son geldiğinde şaşkınlıktan etkisinden çıkamayız. İşte bu filmleri listeledik, hazırsanız başlayalım.

Orphan – Evdeki Düşman – 2009 

Filmin başlamasıyla birlikte bir problem olduğunu seziyorsunuz. Ancak sonuna kadar neredeyse hiçbir şey anlamıyorsunuz. Evet Esther’de bir sorun var ama bu sorun ne? İşte o sorunu öğrendiğiniz de küçük diliniz yok oluyor neredeyse.

Zindan Adası – 2010

Yine sonuna kadar hiçbir şey anlayamayacağınız, sonu geldiğinde ne oluyor yahu diye soracağınız ve sorunuza cevabı en sert noktadan alacağınız bir yapım. Di caprio ve Scorsese işbirliğiyle ortaya çıkan film gerçekten sonunda insanın kendisini sorgulamasına neden oluyor… Peki, gerçekten kayıp olan kişi kim?

Beni Çok Sev – 2020 

Film boyu böyle bir son beklemiyorsunuz. Dramanın en uç noktasını öyle bir pencereden izlettiriyor ki yapım, küçük dilim bana lazım diyerek koltuktan fırlamanız olası. Her filmin sonu güzel çekilmeye çalışılır ama Beni Çok Sev bu konuda başarılı yapımlardan biri.

Gone Girl – 2014

Kaybolan bir kadın ve suçun üstüne yıkıldığı kocası… Ama bir olay ne kadar farklı olabilir? Hayata bakışınızı bambaşka bir noktaya çeviren Kayıp kız sonuyla da şaşkınlık yaratıyor. Aklımıza sahip çıkmalı.

Fight Club – 1999 

Her anı olay, her sahnesi gariplik. Başladıktan sonra bırakamayacağınız, sonuna geldiğindeyse ne oldu şimdi nasıl ya diye soruları ardı ardına sıralayacağınız bir film Fıght Club. Sonunu tahmin edene de helal olsun… Hadi bakalım izlensin filmler!

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam