avatar

Avatar 2 Setinden Yeni Fotoğraflar Geldi!

Suna Simge Çakmak

2009 yılında izleyicisi ile buluşan Avatar, 10 yıl boyunca tüm zamanların en yüksek hasılat yapan filmi olarak zirvede yerini korudu. Avatar‘ın merakla beklenen ikinci filmi için sıkı Covid-19 pandemisi önlemleriyle sete geri dönüş yapıldı. Yapımcı Jon Landau ise, setten yeni kareler paylaştı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını sebebi ile pek çok yeni filmin çekimleri durduğu için gösterim tarihleri ertelenirken, yönetmen James Cameron, Avatar 2’nin belirlenen tarihte gösterimde olacağını açıkladı.

22 Aralık 2022’de vizyona girecek filmin çekimleri Yeni Zellanda’da gerçekleşiyor. Film; Sully ailesinin ve neyin aileyi bir arada tuttuğunun öyküsünü anlatıyor. Jake ve Neytiri bu filmde bir aile oluyor ve evlerini terk etmeye zorlanıyorlar. Dışarı çıktılar ve suyun üzeri ve altı da dahil olmak üzere Pandora’nın dışındaki yerleri keşfediyorlar.

Evlerini terk etmek zorunda kalan Jake ve Neytiri’nin aile oluşunu konu alan filmin yeni setinden fotoğraflar paylaşıldı. Jon Landau izleyicisinin heyecanını arttırmak adına, sosyal medyadan yeni fotoğraflar da paylaştı. Fotoğrafların ise James Cameron‘ın beş filmlik seri olarak planladığı filmden ilk kareler olmadığını biliyoruz.

Avatar filminin sıradışı hikayesi…

Film; 22. yüzyılda, Pandora adlı bir uyduda geçer. 2154’te insanlar Dünya’nın doğal kaynaklarını tüketir ve bu ciddi bir enerji krizine yol açar. Resources Development Administration (RDA) adlı kuruluş, Alpha Centauri yıldız sisteminde bir gaz devi olan Polyphemus gezegeni yörüngesindeki yoğun ormanlık yaşanabilir bir uydu olan Pandora’da değerli bir mineral olan unobtanium madenlerini keşfeder. Atmosferi insanlar için zehirli olan Pandora, doğayla uyum içinde yaşayan ve Eywa adında bir ana tanrıçaya ibadet eden 3-4 metre boylarında, mavi tenli, akıllı insansı görünümlü, kabile kültürünü benimsemiş, saldırıya uğramadıkları sürece barışçıl bir tür olan Na’vi halkına ev sahipliği yapmaktadır.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam