Fyre Festival

Fyre Festival Fiyaskosu Netflix’te Belgesel Oldu

Ayşe Aslıhan

Yaklaşık 1,5 yıl önce yaşanan ve festivaller tarihindeki en büyük fiyasko olarak kayda geçen Fyre Festival Fiyaskosu belgesel oldu. Yapım, Netflix‘te yayınlanacak.

Festivalin organize edildiği ve ünlü isimlerce reklamının yapıldığı günlerden başlayan hikayeyi kronolojik olarak anlatan FYRE adlı yapımda yönetmen olarak Chris Smith imzası var. 18 Ocak’ta Netflix’te yayına girecek olan yapımın ilk görüntüleri dün paylaşıldı.

2017’de tutuklanarak cezaevine konan Amerikalı girişimci Billy McFarland tarafından organize edilen ve Major Lazer, Blink-182, Disclosure ve Migos gibi isimlerin sahne alacağı duyurulan Fyre Festival, tanıtım süresi boyunca villalar, lüks yatlar ve ünlü mankenlerle reklamlar yapmış fakat gösteri tarihine birkaç gün kala elde sadece sahile yayılmış bir grup afet çadırı ile sandviç olduğu ortaya çıkmıştı.

FYRE

Büyük çaplı bir sosyal medya ve tanıtım dolandırıcılığı olarak da hatırlanan Fyre Festival hadisesinde, Billy McFarland‘in yatırımcılardan ve bilet satışlarından yaklaşık 190 milyon dolar gelir elde ettiği iddia ediliyor. McFarland‘in yargılanma süreci halen devam ediyor.

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam