iksv

38. İstanbul Film Festivali Başvuruları Başladı

gamzeerinc
İstanbul Film Festivali Nisan’da 38. Yaşını Kutlayacak

2019’da 38. yaşını kutlayacak İstanbul Film Festivali hiç tartışmasız Türkiye’nin en önemli ve en uzun soluklu festivali. 5-16 Nisan 2019 tarihlerinde yapılacak olan 38. İstanbul Film Festivali başvrular açıldı. Programda yer alacak filmler için son başvuru ise 25 Ocak 2019 olarak belirlendi.Dünya sinemasından bir çok kaliteli yapım, Türk Sinemasının en yeni filmleri, söyleşiler, özel gösterimler ve çeşitli  etkinlikler 2019’da sinemaseverlerle buluşacak. Türkiye sinema endüstrisinin kalbi de İstanbul Film Festivali’nde atacak. Festivalin ortak yapım, eğitim ve networking platformu Köprüde Buluşmalar11-12 Nisan’da festival kapsamında yapılacak.

Festival’de Ödül Kategorileri

38. İstanbul Film Festivali’nde Türkiye Sineması bölümündeki filmler Ulusal Yarışma, Yarışma Dışı, Ulusal Belgesel Yarışması ve Ulusal Kısa Film Yarışması başlıkları altında izleyicilerle buluşacak. Ulusal Yarışma’da büyük ödül olarak En İyi Film’e Altın Lale veriliyor; ayrıca festivalin kurucularından Onat Kutlar adına Jüri Özel Ödülü, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu ve En İyi Müzik dallarında da birer ödül veriliyor. Festivalde ayrıca genç yaşta hayatını kaybeden yönetmen ve yapımcı Seyfi Teoman adına En İyi İlk Film Ödülü de veriliyor.

Geçtiğimiz yılın tanıtım filmine göz atıp haberimizi sonlandıralım:

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam