Clubber Lang

Karma Galeri: Oyunculuğu ve Sakalları ile Öne Çıkanlar

Aygün Akdağ

Sinemada nice iyiler, nice kötüler gördük… Nice karakterlerin analizini yaptık, her birine bir kılıf uydurduk… Kendimizi yakın gördük, tarzlarımızı benzettik, izlerken keyif aldık, “işte bu!” diyerek oyuncuyla karakteri eşleştirdik… Peki hiç düşündünüz mü; sakalsız büyücü olur muydu? Ya ıssız adada tek başına bir adam.. Sakalsız hayal edebilir misiniz? Elbette hayır! İşte sinemanın anlatı gücüne güç katan “saç-sakal etkisi” ile sinemanın en meşhur sakalları sizlerle.

Rubeus Hagrid

Rubeus Hagrid

Harry Potter serisinde Robbie Coltrane’in canlandırdığı Rubeus Hagrid karakterinin uzun saçları ve sakalları oldukça dikkat çekiciydi ve tahmin edeceğiniz gibi bu sakallar gerçek değildi.

Jack Sparrow

Jack Sparrow

Karayip Korsanları filminde Johnny Depp’in canlandırdığı Kaptan Jack Sparrow karakterinin sakalları da sinemanın efsane sakallarından!

Hangover Alan

Hangover Alan

The Hangover filminde canlandırdığı Alan karakteriyle izleyici karşısına çıkan Zach Galifianakis’in sakallarıyla canlandırdığı karaktere şirinlik katmıştı.

Pai Mei

Pai Mei

Kill Bill filmindeki Pai Mei rolüyle efsaneleşen Chiu Hui Liu’nin kaşları ve sakallarıyla efsane olmuştu.

Blondie

Blondie

1967 yapımı İyi, Kötü ve Çirkin filminde Clint Eastwood’un hayat verdiği Blondie karakterinin sakallarıyla, sakalda önemli olanın yalnızca boyut olmadığını bizlere göstermişti.

Bob Barnes

Bob Barnes

Syriana filminde George Clooney’in canlandırdığı Bob Barnes karakteri ile uzun süre sakalsız görmeye alıştığımız aktörü kirli sakallarıyla görmüştük.

Deke DaSilva

Deke DaSilva

Gece Kuşları filmiyle Sylvester Stallone; Rocky filmi ile alıştığımız görüntüsünün tamamen dışına çıkmıştı.

Clubber Lang

Clubber Lang

Rocky 3 filminde Clubber Lang karakterini oynayan Laurence Tureaud’un sakalları bir hayli ürkütücüydü.

Gandalf

Gandalf

Yüzüklerin Efendisi filminde Gandalf karakterinin sakalları diğer tüm sakallardan çok daha uzundu. Ian McKellen’ın canlandırdığı karakterin sakalları elbette ki sahteydi.

Chuck Noland

Chuck Noland

Yeni Hayat (Cast Away) filmiyle Tom Hanks talihsiz bir adamı canlandırdı. Hepimiz bu karakteri Robinson Crusoe’a benzetmişizdir! Chuck Noland karakterinin sakalları içinde bulunduğu durumu anlatan en önemli sembollerden biriydi.

BONUS: Bir ara şöyle bir akım vardı, ne oldu ona?

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam