Yalın ve Solanch De La Rosa’dan İstanbul Klibi

Aygün Akdağ

Yalın feat. Solanch De La Rosa‘nın, DMC etiketiyle yayınlanan İstanbul” isimli tekli çalışması, video klibiyle netd müzik’te.

Söz ve müzik Yalın’a ait olan şarkıda mix ve düzenlemede Sabi Saltiel yardımcı oldu, şarkıda Yalın’a klarnette Şükrü Tırkış kanunda Samet Çelikel perküsyonda ise Cengiz Ercümer eşlik etti.

Video klibin yönetmen koltuğunda Levent Ayaşlı oturdu.


Ne güzel geçiniyorduk
Bize ne oldu böyle
Hep beraber ağlıyorduk
Bize ne oldu söyle

Okudum birer birer
Yazdığın notları
Hep ayrılığı söyler
Hep bir kaçış satırları

İstanbul benden büyük
Onla başa çıkamam
Küçücük ellerimle
Seni geri alamam
Sessiz tatsız çaresiz kaldım
-Yalın

Tam adı Solanch De La Rosa Hourutiner Marquez olan Kübalı sanatçı 2015 yılında O Ses Türkiye yarışmasında hadise’nin takımında çapraz eşleşmeye kadar ilermiştir. Aynı zamanda Solanch De La Rosa yarışmada merhum sanatçı Dilberay’a ait olan Tavukları Pişirmişem adlı eserin nakaratını söyleyerek herkesi şaşkına çevirmişti.

Yalın Kimdir ?

Üniversiteyi İstanbul Bilgi Üniversitesi‘nde Ekonomi bölümünde okudu. Bu arada bestelerini yapmaya başladı. Kendi bestelerinden oluşturduğu 2004 yılında Kargo müzik grubunun gitaristi Selim Öztürk‘le beraber ve yine Kargo grubundan Serkan Çeliköz‘ün klavyeyi, Burak Karataş‘ın bateriyi üstlendiği “Ellerine Sağlık” adlı ilk albümünü çıkardı. Albümün çıkış şarkısı Zalim büyük ilgi gördü. Albüm sonrası çıktığı turnede 40’a yakın konser verdi.

Yalın, başka şarkıcılara da bestelerinden vermiştir. Örnek vermek gerekirse; Gülben Ergen‘e Aşksın Sen, Serdar Ortaç‘a Sakın Arama, Bengü‘ye Özetle Ben Aşığım, Ayşe Özyılmazel‘e İki Sakin ve Sıla‘nın 2007 tarihli kendi ismini taşıyan albümünde Ne Desem İnanırsın ve Dön Demeyi Unuttum şarkılarının besteleri de Yalın‘a aittir.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam