Through the Wormhole

Karantina Tavsiyesi: Büyüleyici 5 Belgesel

Aygün Akdağ

Son günlerde birçok insan; belgesel izlemek yerine, belki de günlük hayatın rutininden uzaklaşmak için, dizi veya film izlemeyi tercih ediyorlar. Siz hala belgesel izleyen kısımdaysanız yahut artık izlediğiniz türlerden sıkılmışsanız, sizin için yepyeni tavsiyelerimiz var! Karantina günlerinde sizi bu sıkıcı zamandan kurtaracak büyüleyici 5 belgesele gelin birlikte bakalım.

1. Belgesel: The Brain: A Secret History

Bu BBC belgeseli, beynimizin faaliyetlerinin ardındaki birçok sırrı açığa çıkarıyor. Neden belirli durumlarda belirli eylemleri gerçekleştirdiğimizi, bizi gerçekten neyin harekete geçirdiğini ve bilincimizin nasıl çalıştığını öğreneceksiniz. Düşüncelerimizi gerçekten kontrol edip edemeyeceğimizi ve diğer insanların davranışlarını ve düşünce tarzlarını nasıl etkileyebileceğimizi öğreneceksiniz.

2. Belgesel: Simon Schama’s Power of Art

İngiliz sanat tarihçisi Simon Schama tarafından yaratılan 8 bölümlük bir belgesel dizisidir. Bölümlerin her biri, bir sanatçının biyografisine ve onun muhteşem başyapıtlarına adanmıştır. Ancak bölümleri sıkıcı bir müze turu gibi geçmez – tüm dizi çok çekici ve gerçekçidir. Zaman zaman, Schama ve onun bilimsel görüşleri ile sahneler, sizi belirli bir tarihsel çağa tamamen kaptıran harika yeniden canlandırmalara yol açar. 

3. Belgesel: Through the Wormhole

Morgan Freeman’ın belgeselin sunucusu olmasının bile zaten başarı garantili bir yapım olduğunu gösteriyor. Her bölüm, varoluşun en temel sorunlarına ve insanlığı her zaman şaşırtan sorulara cevaplar aramak için Evrenimizde bir tür yolculuktur.

4. Belgesel: Into the Universe with Stephen Hawking

Evren ve kozmoloji söz konusu olduğunda, Stephen Hawking’in uzman görüşü göz ardı edilemez. Dizide, teorik fizikçi ve dahi kozmolog, Evrenin çeşitli gizemlerini çözüyor, dünya dışı yaşamın varlığına dair görüşlerini paylaşıyor ve aynı zamanda zaman ve mekandan nasıl yararlanılabileceğine dair bazı ipuçları veriyor. 

Ve 5. sırada, Lost Worlds!

Lost Worlds, eski Mısır, 1950’lerin gizli nükleer sığınakları, muhteşem kayıp tapınaklar ve tamamen ortadan kaybolan medeniyetler dahil olmak üzere dünya tarihinin gizemlerini konu alan harika bir TV belgesel dizisidir.

Bonus: Food Factory

Belgesel

En sevdiğimiz yemeklerin nasıl yapıldığını anlatan eğlenceli bir televizyon dizisi. Dizi, büyük gıda şirketlerinin endüstriyel üretim hatlarını konu alıyor, ayrıntılı bilgi veriyor ve profesyonel şeflerin mutfak sırlarını ortaya koyuyor.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam